Novice

Michelin predstavil inovativno pnevmatiko za vse letne čase

Pri francoskem proizvajalcu pnevmatik so včeraj predstavili pnevmatiko CrossClimate, ki združuje tehnologijo letnih in zimskih pnevmatik.

V letošnjih spomladanskih mesecih se bo na trgu znašla pnevmatika, s katero se bo možno voziti tako poleti, kakor tudi pozimi. Pri modelu CrossClimate gre sicer za letno pnevmatiko, ki pa je odobrena tudi za zimsko uporabo (znak 3PMSF – trije vrhovi gora z zaplatami snega) in se lahko uporablja v državah, kjer je zakonsko določena uporaba zimske opreme.

Najnovejša pnevmatika se pri oprijemu na mokri podlagi ponaša z najboljšo označbo »A« (skladno z uredbo Evropske komisije o označevanju pnevmatik), kakor tudi s krajšo zavorno potjo na suhem. Odličen oprijem v vseh vremenskih pogojih omogoča inovativna tehnologija, pri kateri je Michelin uporabil novo mešanico spojin, s čimer so zmanjšali segrevanje pnevmatike, plast polimerov pod tekalno površino pa hkrati optimizira kotalni odpor in s tem zmanjšuje porabo energije. Kombinacija edinstvenega V-profila z novimi samozaviralnimi 3D lamelami (ki so enako globoke kot profili) pa omogoča dober oprijem tudi na zasneženih cestiščih.

Ker po študiji o obnašanju evropskih potrošnikov, ki jo je v lanskem letu opravilo podjetje za tržne raziskave GfK, kar 65% vseh evropskih voznikov uporablja letne pnevmatike celo leto (tudi pozimi), bi lahko bila omenjena inovativna pnevmatika še kako zanimiva med vozniki na stari celini.

Kako se omenjena pnevmatika obnese v praksi, pa vam bomo razkrili že v kratkem!

Avtomobilizem.com (Foto: Michelin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ženevsko razkazovanje mišic
Vsi odtenki Ženeve