Novice

Michelinova zimska pnevmatika Alpin 5

Testi zunanjih inštitucij po naročilu francoskega proizvajalca pnevmatik, Michelina, ki so jih opravile organizacije TÜV Süd in IDIADA med novembrom 2013 in januarjem 2014, so pokazali, da je zavorna pot njihove najnovejše zimske pnevmatike Alpin 5 (205/55 R16 91 H) za 5% krajša na mokri podlagi in za 3% krajša na zasneženi podlagi.

Remi Paupert, direktor marketinga za pnevmatike za osebna vozila za osrednjo in južno Evropo pri Michelinu, je pojasnil, da je voznikom najpomembnejša skrb varnost, ki je tudi Michelinova prva prioriteta pri razvoju pnevmatik. V nasprotju s splošnim prepričanjem in v skladu s študijami, ki so jih izvedli v Nemčiji (Univerza v Dresdnu) v raziskavi prometnih nesreč, se kar 92 % nesreč v zimskem času zgodi na suhih cestah, ostalih 8 % pa na zasneženih ali poledenelih cestah. A vseeno je pozimi nevarnost nesreč na zasneženi ali poledeneli cesti za skoraj 8-krat večja kakor na suhi cesti.

Z inovativno tehnologijo (Michelin Total Performance) ponujajo edinstven način oblikovanja pnevmatik, ki prinaša boljše zmogljivosti na vseh področjih, kar je teoretično veljalo za nemogoče. Z omenjeno tehnologijo želijo doseči varnost na suhi, mokri, zasneženi ali poledeneli cesti, ne da bi pri tem zanemarili druge zmogljivosti, na primer življenjsko dobo pnevmatik in ekonomično porabo goriva.

V novi pnevmatiki Michelin Alpin 5 sta združeni dve zelo napredni tehnologiji. Prva vključuje zasnovo dezena, pravzaprav blokov dezena, ki predstavljajo stično točko pnevmatike s cestiščem. Pri drugi gre za sestavo gumene zmesi. Michelin Alpin 5 zagotavlja varno vožnjo od oktobra do aprila in izvrstne zmogljivosti tako na mokri in suhi podlagi, kakor tudi na suhem snegu.

Več si lahko ogledate v forumski temi in rešite tudi kviz!

Vir: Michelin

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Industrija 4.0: Inteligentni sistem za upravljanje podatkov za trajnostno proizvodnjo
Volkswagnove novosti