Novice

Mini na avtomobilskem salonu v Parizu 2014.

Modelna družina Mini s svojo zadnjo generacijo znova predstavlja edinstvene osebnosti. Najnovejši primer privlačne novosti v modelni seriji britanske premium blagovne znamke se bo predstavil na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu. Mednarodni avtomobilski salon v francoski prestolnici bo prizorišče svetovne premiere novega petvratnega Mini. Druga različica karoserije novega Mini ponuja par dodatnih vrat ter več prostora za potnike in prtljago, pri tem pa zagotavlja nove načine doživljanja značilne zabave v vožnji in individualnega stila v premium majhnem avtomobilu. Prvič v 55-letni zgodovini blagovne znamke se Mini v tem razredu predstavlja s 5-vratnim modelom.

Vstop novega petvratnega Mini na trg nadaljuje uspešno strategijo povečevanja priljubljenosti blagovne znamke v drugih ciljnih skupinah s širitvijo modelne serije. Skupaj s to premiero šteje družina Mini sedaj osem članov. Izbira posebnih elementov opreme, dodatkov in storitev Mini Connected, ki zagotavljajo umeritev značilne Mini zabave v vožnji osebnim željam, je prav tako največja doslej. Najnovejši poudarki na teh področjih bodo prav tako predstavljeni v Parizu. Mini na avtomobilskem salonu, ki bo potekal od 4. do 19. oktobra 2014, ponuja obiskovalcem tudi priložnost ogleda spektakularnega konceptnega modela. Mini SuperleggeraTM Vision uteleša pionirsko interpretacijo tradicionalnega koncepta roadster – mešanico britanskega stila, italijanskega talenta, puristične linije, umerjenega koncepta lahke konstrukcije in čistega električnega pogona.

Svetovna premiera v Parizu: Novi petvratni Mini.

Poseben značaj mnogoterih kvalitet, a še vedno pristen Mini: takšen je petvratni Mini, ki doživlja svojo svetovno premiero na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu. Par dodatnih vrat olajša vstop v zadnji del vozila, ki ponuja tri sedeže. Petvratni Mini ima za 72 milimetrov daljšo medosno razdaljo, kar pa ne prinaša le povečanja prostora za potnike. Prtljažni prostor je sedaj prav tako za okoli 30 odstotkov večji kot pri modelu s tremi vrati in znaša 278 litrov. Zadnjo klop je mogoče podreti v razmerju 60:40, s čimer se prostornina poveča vse do 941 litrov.

Ob vstopu novega petvratnega Mini na trg (kombinirana poraba goriva: 5,9 – 3,5 l/100 km, emisije CO2 136 -95 g/km) bo za ta model na voljo šest motorjev nove generacije s tremi ali štirimi valji in tehnologijo Mini TwinPower Turbo. Pogonske enote pokrivajo razpon moči od 70 kW/95 KM do 141 kW/192 KM in skupaj z najsodobnejšo tehnologijo podvozja, ki je natančno prilagojena posameznemu modelu, zagotavljajo edinstveno zabavo v vožnji. Med ostale značilnosti nove generacije Mini sodi še optimiziran prikaz in koncept upravljanja, pa tudi obsežen sklop inovativnih sistemov za pomoč vozniku.

Mini SuperleggeraTM Vision: Britanski stil se sreča z italijanskim talentom.

Rezultat sodelovanja med Mini in italijanskim specialistom za oblikovanje in izdelovanje karoserij Touring Superleggera je študija kompaktnega roadsterja, čigar oblika in koncept se povsem osredotoča na bistvo: zabavo v vožnji in estetsko privlačnost. Dovršena ročna izdelava Mini SuperleggeraTM Vision predstavlja sodobno interpretacijo klasičnega dvosedežnika z odprto streho. Njegova minimalistična, a vseeno zelo strastna oblika združuje britanski stil in italijanski talent.

Značilna roadster razmerja prinašajo fascinantno karizmo s sintezo linij in izvedbe površin, ki so tipične za Touring Superleggera. Uporaba tradicionalnega koncepta lahke konstrukcije v proizvodnji karoserije in sodobnega električnega pogona prispeva k čistokrvni zabavi v vožnji z izjemno agilnostjo in seveda skoraj nepredstavljivo učinkovitostjo. Purističen in tako brezčasen estetski čar v notranjosti Mini SuperleggeraTM Vision ustvarjajo prostornost in visokokakovostni materiali, ki so še posebej pristni, saj so v veliki meri enaki kot v originalu.

Vir: Mini

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel Mokka: Novi turbo dizelski motor 1.6 CDTI za prodajno uspešnico
208 GTi 30th: najradikalnejša od vseh izvedenk GTi s podpisom Peugeot Sport