Novice

Mitsubishi je pokazal zunanjost koncepta GT PHEV

Če še niste pozabili, smo novi Mitsubishijev koncept Ground Tourer napovedali že konec junija, le še dobra dva tedna pred pariškim avtomobilskim salonom pa so v javnosti tudi njegove fotografije in nekaj tehničnih podrobnosti.

Kratici GT PHEV razkrivata, da gre za priključni hibrid, ki so ga pri Mitsubishiju označili z imenom Ground Tourer, kar naj bi vsem dalo vedeti, da se z njim lahko odpravite kamorkoli, kar velja tako za različne vrste terenov, kot tudi za daljše razdalje.

Priključno-hibridni pogonski sistem združuje tri elektromotorje in bencinski motor z notranjim zgorevanjem. Po navedbah proizvajalca naj bi v povsem električnem načinu zmogel razdalje do 120 kilometrov, v kombiniranem načinu pa do desetkrat več. Naslednja generacija tehnologije prinaša zmogljivejši baterijski sklop, kot ga imajo aktualni modeli v Mitsubishijevi ponudbi.

Koncept so uporabili tudi za prikaz sistemov povezljivosti v oblaku – podatki o načrtovani poti, vremenu in razmerah na cesti so združeni z informacijami iz številnih kamer in senzorjev na vozilu ter posredovani v informacijski sistem avtomobila z namenom optimizacije porabe in upravljanja vozila.

Čeprav notranjost koncepta GT PHEV še ni razkrita na fotografijah, so v sporočilu za javnost zapisali, da je odeta v usnje barve burgundca ter s tem usklajena z barvo strehe avtomobila. Po trditvah znamkinih tržnikov gre za novo generacijo športnih terencev z vrha ponudbe, kar bi lahko pomenilo, da bo novinec postal zastavonoša v ponudbi.

Na Mitsubishijevem razstavnem prostoru si bomo lahko ogledali še električni koncept eX, ki naj bi ga po nastopu na lanskoletnem tokijskem salonu že potrdili za serijsko proizvodnjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express, Autocar. Foto: Mitsubishi.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover Discovery v nekoliko drugačni preobleki
Peugeot bo na Dakar 2017 poslal zmogljivo zverino