Novice

Mitsubishijevo razkrivanje električno gnanega križanca

Potem ko so pri četrtem največjem avtomobilskem proizvajalcu na Japonskem pred kratkim objavili novico, da pripravljajo koncept električno gnanega križanca, sedaj počasi razkrivajo njegove linije. Študijo, ki so jo poimenovali po enem najbolj znanih Mitsubishijevih modelov iz preteklosti, bodo prvič pokazali na prihajajočem salonu v Tokiu.

Pri znamki Mitsubishi so meseca septembra najavili, da bo Evolution doživel reinkarnacijo v obliki modnega križanca, ki pa se bo ponašal s povsem električno gnanim pogonom. V štirikolesno gnanem avtomobilu bo tako moč najti kar tri elektromotorje, pri čemer bo eden izmed njih poganjal sprednji kolesni par, dva pa zadnji. Pri Mitsubishiju hkrati navajajo, da bo imel e-Evolution izjemno razvit sistem »umetne inteligence«, ki bo lahko zaznaval razmere in stanje na cestah ter se prilagajal voznikovim navadam.

Mitsubishi e-Evolution, ki je zaenkrat sicer še v prototipni fazi, nakazuje novo Mitsubishijevo oblikovno smer, pri čemer se zdi, da jim je bil za vzor tudi drzni Toyotin C-HR. Zaenkrat pri znamki z logotipom treh diamantov še niso razkrili vseh tehničnih podrobnosti, a glede na to, da je Mitsubishi v partnerstvu z znamkama Renault in Nissan, bo verjetno marsikateri e-Evolutionov element sposojen iz modelov omenjenega japonsko-francoskega koncerna (npr. Nissan Leaf).

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Finalisti izbora Autobest
Koncept GR HV je Toyotin športni hibrid

Več vsebin

Novice

Mitsubishi Evo se vrača kot koncept električnega križanca

Novice

AC-Mobil s spremembami v vodstvu in novostjo znamke Mitsubishi

Novice

Mitsubishijevo razkrivanje električno gnanega križanca

Novice

Lani je največ avtomobilov prodala naveza Renault-Nissan-Mitsubishi

Novice

Toyota je predstavila samovozeči koncept e-Palette in novo povezavo ponudnikov storitev

Novice

Cupra e-Racer je koncept električnega turnega dirkalnika

Predstavitve

Vmesni člen

Mitsubishi Eclipse Cross: slovenska predstavitev
Novice

Osupljivi Škodin koncept Vision E