Novice

Na mednarodnem arhitektskem natečaju za priključni hibrid Volvo V60 zmagal paviljon Alvina Huanga

Na mednarodnem arhitektskem natečaju za priključni hibrid Volvo V60 zmagal paviljon Alvina Huanga.

Italijanski del korporacije Volvo in mednarodni arhitektski časopis The Plan sta pripravila edinstven natečaj za arhitekte, v katerem se je iskala kreativna ideja za promocijo modela priključni hibrid Volvo V60. Na natečaj je prispelo kar 150 zanimivih del, žirija pa je med vsemi izbrala za zmagovalca koncept prenosljivega paviljona, arhitektskega podjetja Alvina Huanga Synthesis Design + Architecture iz Los Angelesa in Londona.

Natečaj Switch To Pure Volvo, ki sta ga skupaj organizirala Volvo Cars Italija in mednarodni arhitektski časopis The Plan, je pritegnil pozornost mnogih arhitektov s celega sveta. Predstavili so zanimive ideje in koncepte za futuristični in ekološko osveščeni model priključni hibrid Volvo V60; od vseh predlogov jih je 11 prišlo v finalni izbor. SDA Synthesis Design Albina Huanga pa je na koncu zmagal.

Nagrado je izročil Michele Crisci, izvršni predsednik Volvo Car Italija, ki je tudi obrazložil odločitev žirije s sledečimi besedami: „S to nagrado dajemo priznanje fantastični ideji, ki je hkrati izredno edinstvena in zelo sofisticirana iz strani izvedbe. Dizajn in izdelava paviljona, ki se lahko zloži in transportira v prtljažniku avtomobila je briljantna ideja in nas popelje v prihodnost električnih avtomobilov. V vizualnem in konceptnem smislu je izvedba te ideje popolno vizualno dopolnilno dizajnu priključnega modela V60. Pričakoval sem, da bo nekdo s svojo rešitvijo poudaril bistvo Volva – to pa ni več le varnost, ampak so tudi kakovost, spoštovanje okolja, funkcionalnost in tehnološka rešitev za vsakega.«

Zložljiv high-tech paviljon Alvina Huanga

Prejemnik nagrade Alvin Huang je ustanovitelj podjetja Synthesis Design + Architecture. Gre za že večkrat nagrajenega arhitekta, oblikovalca in učitelja. Njegov nagrajen Volvo projekt »prenosljivega paviljona« pa se odlikuje z izjemnim presenetljivim dizajnom. Paviljon, ki si ga je zamislil s futurističnim izgledom pričara »električno energijo«, ki napaja priključni hibrid V60 na atraktiven način. Huangova vizija prihodnosti vključuje »prenosljive« postaje za polnjenje avtomobilov z električno energijo. Zato se lahko njegov paviljon lahko pretvori v »fotovoltno skladišče« z integriranim sistemom polnjenja za novo generacijo hibridnih avtomobilov, kot je dizelski priključni hibrid V60.

Prenosljivi paviljon Alvina Huanga bo šel letošnjega septembra na svojo promocijsko turnejo skupaj s priključnim hibridom Volvo V60. Paviljon bo poudarjal vse vrednote, ki jih želi Volvo sedaj povezovati z blagovno znamko: trajnostna tehnologija, vrhunski materiali ter dizajn in tehnološke rešitve, ki so enostavne za končnega uporabnika.

Žirija natečaja Switch To Pure Volvo je podelila tudi dve posebni nagradi. AM Progetti Studio je pritegnil pozornost žirije s svojo idejo svetlobnega paviljona za priključni hibrid V60, arhitektka Serena Vizioli pa je predlagala impresivno vizijo, ki so jo inspirirale geometrijske krivulje in natančen izbor materialov, ki okarakterizirajo priključni hibrid V60.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chanov kotiček: Nedeljski jutranji ritual
Ford Fiesta z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost je postala ‘svetovni ženski avto leta’