Novice

Največji prtljažnik in sedem sedežev za Škodin Kodiaq

Pri Škodi so preveč nestrpni, da bi čakali na uradno razkritje novega modela Kodiaq, zato so predčasno razkrili nekaj podatkov o novem družinskem članu.

Čehi so v nizkem štartu in vso pozornost usmerjajo k razkritju povsem novega Kodiaqa. Športni terenec z vsestransko zasnovo je dolg 4,70 m in ima največji prtljažnik v svojem razredu. Poleg tega je edini model v segmentu, ki kot dodatno opremo ponuja tretjo sedežno vrsto. Motorno paleto bo krasilo pet različnih agregatov – trije bencinski TSI in dva dizelska TDI. Najmočnejši izmed njih bo prisilno polnjen dvolitrski bencinski agregat s 132 kilovati, moč pa se bo pri vseh različicah lahko prenašala preko sprednjega ali štirikolesnega pogona. Dve možnosti bosta na voljo tudi pri menjalnikih: 6-stopenjski ročni bo nameščen serijsko, opcijsko pa bo na voljo dvosklopkovni samodejni menjalnik DSG. Kasneje, leta 2019, se bo v ponudbi znašel še priključni hibrid.

Škoda z modelom Kodiaq vstopa v nov, po vsem svetu hitro rastoč tržni segment – v razred večjih športnih terencev. S to ofenzivo želi podjetje pritegniti nove skupine kupcev, povečati svoj tržni delež in še dodatno utrditi položaj na svetovnih tržiščih.”Naš novi športni terenec Škoda Kodiaq je avto, ki stavi na vsestransko uporabnost,” je povedal predsednik uprave družbe Škoda Bernhard Maier. “Omogoča aktiven življenjski slog, pri tem pa gradi na klasičnih odlikah znamke – odlični funkcionalnosti in nadpovprečno veliki prostornosti. Kot vedno smo si pri razvoju zastavili cilj, ponuditi še nekaj več avtomobila in s tem najboljšo ponudbo v segmentu. S svojim emocionalnim dizajnom ima Škoda Kodiaq zelo karizmatičen značaj in na cesti zagotovo ne ostane neopažena.”

V potniški kabini bo nameščena najnovejša večopravilna enota z nameščenim sistemom Android Auto ali Apple CarPlay. Za povezljivost bosta skrbela modul LTE in oddajna točka Wi-Fi. Kodiaq bo razkrit konec avgusta, širša javnost pa bo lahko vanj prvič sedla na avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW je v Nemčiji odprl povsem nov center za klasična vozila
Poklon legendi: nepremagljiva Italijanka, Lancia Delta HF Integrale