Novice

Nemška policija zasegla preko 100 avtomobilov

Konec minulega tedna je na severu Nemčije lokalna policija zasegla preko sto avtomobilov, ki so domnevno tekmovali na javnih cesti.

A to niso bili čisto običajni avtomobili, saj so se med njimi našli tudi žlahtneži tipa Lamborghini, pa modeli M iz hiše BMW, RS-i od Audija in nabriti primerki iz daljne Japonske. Se pa ti avtomobili tudi niso našli zbrani brez razloga, saj sodelujejo v tako imenovanem dogodku Eurorally.

Zanj organizator pravi, da ni namenjen dirkanju ali medsebojnemu tekmovanju, temveč naj bi šlo za strogo turistični dogodek, zato tudi kategorično zavrača vsakršno krivdo za očitane prekrške. Udeleženci so morali pred dogodkom plačati 799 € prijavnine ter s tem organizirano začeli svojo pot na Norveškem v Oslu s ciljem v Pragi na Čepkem. V vmesnem času vozijo skozi več držav severne Evrope, med drugim tudi skozi Nemčijo. Organizator tudi pravi, da imajo za udeležence na koncu vsake etape, torej na vsakem vmesnem prenočišču, zabave, na Češkem pa bo sklepni dogodek, kjer bodo poleg dolge zabave mnogim udeležencem podelili tudi nagrade v različnih kategorijah.

Na severu Nemčije v bližini kraja Wismar so se na odseku autoceste A20, kjer sicer ni hitrostne omejitve, številni vozniki začeli pritoževati, da mimo njih številni avti drvijo tudi s hitrostjo 250 km/h in več. Policija se je takoj odzvala ter ustavila domnevno prepovedano početje tako da so vsa vozila in udeležence, ki so povezani v ta organiziran dogodek, pridržali. Ob dogodku so predstavniki nemške policije sicer sporočili, da preučujejo, če je šlo dejansko res za kršenje cestno-prometnih pravil, a je kmalu po tem že začela z izpuščanjem vozil in voznikov. Z namenom minimiziranja možnosti za ponovitev domnevnega tekovanja, so vsako uro spustili “iz oskrbe” vsega štiri do pet avtomobilov. Sklepa se, da so vse avtomobile in posameznike na koncu izpustili, saj so veliko večino avtomobilov že opazili v okolici Gdanska na Poljskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Motorauthority. Foto in video: Eurorally, Global News.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Nemška policija zasegla preko 100 avtomobilov"


Fnatic
4 leta 11 meseci nazaj

Sepravi sama foušija…

Locher
4 leta 11 meseci nazaj

Se bojim, da si zamenjal zdravo kmečki pamet in fovšijo.

 
Cesarjeva nova limuzina
BMW napoveduje GranCoupe serije 8