Novice

Neuradno: konec leta prihaja Volkswagen Golf R karavan

Še pred uradno predstavitvijo so se na spletu pojavile prve fotografije Volkswagnove karavanske različice Golfa R. Na ceste bo zapeljal ob koncu leta, imel bo štirikolesni pogon in 221 kilovatov moči.

Prve fotografije prototipa karavanske različice športno nabritega Golfa R so hitro zaokrožile po spletu. S precej umirjenimi zunanjimi dodatki v obliki kromirane letvice na prednji maski, večjimi platišči in z večimi R oznakami se na videz ne razlikuje pretirano od kombilimuzinskega Golfa R.

Poleg podaljšane karoserije ju loči predvsem število zaključkov izpušne cevi. Karavanska različica ima le dva večja ovalna zaključka, medtem ko ima kombilimuzinska različica kar štiri zaključke izpušne cevi. Večjo spremembo bo pomenila tudi drugačna postavitev registrske tablice, ki je pomaknjena višje na prtljažna vrata.

Poganjal ga bo predelan dvolitrski turbobencinski motor, ki je trenutno vgrajen v manjšem bratu. Imel bo 221 kilovatov in 380 Nm navora. Štirikolesni pogon bo pognal karavanskega Golfa R od 0-100 km/h v 5,4 sekundah, v primeru šeststopenjskega DSG menjalnika pa celo v 5 sekundah.

V zameno za slabše zmogljivosti zaradi večje mase in velikosti bo karavan ponujal prostornejšo notranjost in 220 litrov večji prtljažni prostor (ob zloženih zadnjih sedežih celo 350 litrov). Večja masa bo poskrbela tudi za večjo porabo goriva. Le ta se bo pri ročnem menjalniku gibala okoli 6,2 litra na 100 kilometrov, v primeru avtomatskega DSG menjalnika pa bo povprečna poraba goriva nekoliko nižja.

Trenutno pri Volkswagnu še molčijo o izdelavi omenjenega karavana, vendar se pojavljajo namigovanja, da bi ob primerni finančni rasti in uspešnih testiranjih Volkswagen Golf R karavan na ceste zapeljal proti koncu leta 2014 ali v začetku leta 2015.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Automedia)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Neuradno: konec leta prihaja Volkswagen Golf R karavan"


peroRS
10 leta 28 dni nazaj

Serijski GTI je Octavia RS + 3 jurje. Golf R je pa čisto drug svet.

volan
10 leta 29 dni nazaj

V primerjavi z Octavio RS ima Golf R še malo več moči. 221 kilovatov se niti ne bere tako dramatično. Ampak zaradi katerih inšpektorjev že v članek (niti v oklepajih) ne smete napisati, da bo tale karavan imel okroglih 300KM ?

toMmy
10 leta 29 dni nazaj

To je res odlična kombinacija, se pa očitno v korist Škode izogibajo karavnskemu GTD-ju, ki bi se sigurno odlično prodajal…

gasolinedream
10 leta 29 dni nazaj

Octavia je FWD, Golf R pa AWD, kar je pomembna razlika.

aklan86
10 leta 29 dni nazaj

Octavia RS + 3k€ 🙂

 
Chanov kotiček: Odročna ročna
Ford Mustang ponovno na vrhu Empire State Buildinga