Novice

Nio kmalu v Evropo z modelom pod 30 tisočaki

Nio, kitajski proizvajalec električnih vozil, namerava za Evropo razviti cenejši model z vstopno ceno pod 30 tisoč evri ter prevzeti kar se da velik tržni delež skupini Volkswagen. Nemci so namreč nedolgo nazaj predstavili koncept ID.2all, ki naj bi stal od 25 tisoč evrov dalje.

Nižji stroški omogočajo nižje cene

“Ja, v smislu cene to pomeni, da napadamo Volkswagen kot še nikoli prej,” je v intervjuju za nemški Der Spiegel povedal William Li, ustanovitelj in predsednik Nia. Čeprav ni podal konkretnejših informacij, so se v preteklih mesecih pojavile govorice, da nameravajo pri Niu na začetku prihodnjega leta zgraditi novo tovarno za proizvodnjo električnih vozil. V njej  naj bi izdelovali predvsem cenejša električna vozila pod novo znamko, ki naj bi bila prvenstveno namenjena izvozu v Evropo.

Li je, kot eden vidnejših predstavnikov kitajske avtomobilske industrije, spregovoril tudi na letošnjem avtosalonu v Šanghaju. Tam je opozoril na mogoče ukrepe tujih vlad, s katerimi bi zaščitili domače proizvajalce pred vse bolj agresivnimi kitajskimi proizvajalci. Slednji pospešeno izboljšujejo proizvodne procese in nižajo stroške, obenem pa lahko hitreje nižajo cene avtomobilov. Kot je ocenil, ima njegovo podjetje okoli 20 odstotkov boljše cenovno razmerje kot največji tekmeci. Ne le zaradi proizvodnje, tudi zaradi dobavne verige in cen surovin na Kitajskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Der Spiegel. Foto: Nio.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nio kmalu v Evropo z modelom pod 30 tisočaki"


meganer
11 meseci 21 dni nazaj

Itak bo EU naumila da niso dovolj varna in ekološka.

 
Škodin šestorček za električno prihodnost
Alpine A290_ß napoveduje električno prihodnost znamke