Novice

Nissan Qashqai je za Euro NCAP najvarnejši kompaktni družinski avtomobil leta 2014

Nissan Qashqai je po neodvisnem testiranju organizacije Euro NCAP najvarnejši kompaktni družinski avtomobil, ki ga lahko kupite.

Večkrat nagrajen mestni terenec je pri testiranju leta 2014 prejel več točk za varnost, kot katero koli drugo vozilo v njegovem razredu – zahvaljujoč novim in inovativnim varnostnim rešitvam, vključno z Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield.

Zadnji dosežek je zgolj še ena potrditev za Nissan s strani organizacije Euro NCAP v letu 2014 – pri testih sta se vrhunsko odrezala tudi nova modela X-Trail in Pulsar, ki sta tako le še okrepila Nissanov status proizvajalca kakovostnih in varnih vozil.

Največ zbranih točk za varnost

Pri preizkusih čelnih trkov je voznikov prostor vozila Qashqai ohranil svojo trdno strukturo. Potrjena je dobra zaščita v predelu kolen in stegen voznika ter prednjega sopotnika. Zaščita na voznikovi strani je bila ocenjena z največjim številom točk zaradi dobre zaščite vseh delov telesa. Največje število točk je bilo dodeljeno tudi pri preizkusu bočnega trčenja, kjer se je prav tako izkazala dobra zaščita vseh delov telesa.

Novi Qashqai, ki je bil načrtovan in razvit za zagotavljanje najvišje možne stopnje zaščite otrok, se je izkazal tudi pri preizkusih zaščite otrok. Na podlagi ugotovitev na otroških lutkah, ki so bile uporabljene pri dinamičnih preizkusih, je Qashqai osvojil največje število točk za zaščito 18-mesečnega otroka.

Ne smemo pa pozabiti tudi na sprednji odbijač vozila Qashqai, ki je osvojil največje število točk na področju zaščite nog pešcev.

Varnost, ki je zasnovana že od začetka

Ključni dejavnik visoke stopnje učinkovitosti vozila Qashqai na testih Euro NCAP so različni visokonapredni varnostni sistemi. Skupaj sestavljajo inovativno Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield, kombinacijo novih elektronskih sistemov vozila Qashqai, ki vozniku in sopotnikom zagotavljajo izjemno visoko stopnjo pasivne varnosti. Tehnologije sistema Safety Shield vključujejo sistem zaviranja v sili, sistem za ohranjanje voznikove pozornosti, opozorilnik za nenamerno spremembo voznega pasu, sistem za samodejno preklapljanje dolgih luči in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Nissanov Safety Shield je opremljen tudi s sistemom za opozarjanje pred vozili v mrtvem kotu in sistemom za zaznavo premikajočih se predmetov za vozilom. Ta dva sistema omogoča Nissanova uveljavljena tehnologija zaslona za nadzor okolice vozila (Around View Monitor).

Zgodba o uspehu se nadaljuje …

Nissan Qashqai je bil zasnovan in izdelan v Veliki Britaniji in vam prinaša nepremagljivo kombinacijo tehnologije, varnosti, praktičnosti in učinkovitosti. Rezultati testiranj Euro NCAP-a so zadnji dosežek v zaporedju velikih uspehov družbe Nissan in novega mestnega terenca. Proizvodnja novega Qashqaija je bila tekoče vključena v Nissanovo tovarno z rekordno zmogljivostjo v Sunderlandu (Velika Britanija), kjer je nov model končan vsakih 61 sekund.

O podjetju Nissan v Evropi

Nissan predstavlja eno izmed najobsežnejših in najprepoznavnejših avtomobilskih znamk v Evropi med vsemi čezmorskimi proizvajalci avtomobilov, saj zaposluje več kot 14.500 sodelavcev na lokalnih področjih dizajna, raziskav in razvoja, proizvodnje, logistike in prodaje ter trženja. Lansko leto je bilo v Nissanovih tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji izdelanih več kot 635.000 vozil, vključno z majhnimi enoprostorci, nagrajenimi mestnimi terenci, športnimi terenci, komercialnimi vozili in modelom Nissan LEAF, najbolj priljubljenim električnim vozilom na svetu z doseženimi 97 % zadovoljstva glede zmogljivosti in 95 % strank, ki so avtomobil pripravljene priporočiti prijateljem. Nissan v Evropi trenutno nudi 24 različnih in inovativnih izdelkov ter zaseda položaj, ki obeta, da bo postal azijska blagovna znamka številka ena.

Vir: Nissan

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Škoda Fabia: zmagovalka v svojem razredu na poskusnem trčenju Euro NCAP
Z obilico novih modelov za Evropo je pred Fordom izjemno živahno leto