Novice

Nissanov hibridni sistem s podaljševalnikom dosega

Nissanov hibridni pogon e-Power bo sprva na voljo le za model Note in še to samo na japonskem trgu, vendar bi lahko v Evropo prišel z novo generacijo Micre.

Japonski proizvajalec vozil je razkril nekaj informacij glede novega hibridnega pogona e-Power. Sloni na električni tehniki iz Leafa, vendar za daljši doseg skrbi majhen bencinski agregat, ki polni baterije.

S prve uradne fotografije je razvidno, da bo Note prvi model, kjer bo možno izbrati hibridni pogon. Ker pa se Note v Evropi žal ne bo več prodajal, bo vsaj v začetni fazi hibridna tehnologija na voljo le za japonski trg. Kasneje naj bi bil, po prvih neuradnih informacijah, na voljo v novi generaciji Micre.

Nissanov novi hibridni sistem uporablja električni motor, ki žene kolesa, bencinski agregat pa je namenjen izključno polnjenju baterij. Kot navajajo, je sistem majhen in lahek, zato ga lahko vgradijo v vrsto kompaktnih modelov. Kljub majhnosti baterij električni sistem deluje zelo podobno kot pri Leafu.

Žal Nissan ni razkril nikakršnih tehničnih podatkov o motorju ali informacij glede kapacitete baterije, a se bo moral za uspešen preboj na trgu pogumno zoperstaviti BMW-ju i3 ali Toyoti Priusu.

Sistem e-Power je del Nissanovega poglobljenjega razvoja alternativnih goriv, obenem pa razvijajo tudi ostale vrste pogonov, ki naj bi krojili prihodnost mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
General Motors je v Veliki Britaniji odprl največji obrat za izdelavo policijskih vozil
Volvo seli proizvodnjo S90 na Kitajsko