Novice

Nov sveženj fotografij karavanskega Talismana

V nekaterih evropskih državah je Renault že začel s pobiranjem naročil za enega najbolj pričakovanih karavanov. Talisman naj bi v limuzinski in karavanski obliki junija zapeljal tudi v slovenske salone, a še pred tem je francoski proizvajalec vozil poskrbel za obsežno galerijo s prikazom vseh adutov novinca.

V Franciji se cene za osnovno različico pričnejo pri 29.100 evrih, torej je potrebno za dodaten prtljažni prostor odšteti 1.200 evrov več kot za limuzino. Kupci se bodo lahko odločali med že poznanimi petimi paketi Life, Zen, Business, Intens in Initiale Paris, a že vstopni model bo imel nameščeno elektronsko ročno zavoro, pomoč pri speljevanju v klanec, sprednja in zadnja elektronsko pomična stekla, dvoconsko klimatsko napravo, tempomat in digitalne merilnike TFT.

Talisman Grandtour je dimenzijsko enak limuzini, v dolžino tako meri 4.860 mm, v širino 1.870 mm, v 2016-renault-talisman-estate-32višino 1.460 mm in ima 2.810 mm dolgo medosno razdaljo. V zadku se razpostira 572-litrski prtljažni prostor, ki sprejme vase do 1.116 mm dolge predmete. Karavanska različica ima v primerjavi z limuzino za 36 litrov manjšo prostornino, vendar zaradi svoje višine omogoča bolj praktično uporabo prostora. Ob podrti zadnji klopi lahko v Talisman spravimo 2.010 mm dolg predmet, prostornina pa se poveča na 1.700 litrov. Zaradi drugačne oblike strešne linije so za 3 centimetre povečali prostor za glave potnikov na zadnji klopi.

Z uvedbo dražjih različic prihaja tudi druga generacija večopravilne enote R-Link 2 z 8,7-palčnim zaslonom, aktivni tempomat, projicirni zaslon, sistem za opozarjanje pred premajhno varnostno razdaljo, sistem za samodejno zaviranje v sili in rjavo oblazinjenje Nappa. Z najbolj oplemenitenim paketom Initiale Paris prihaja še sistem 4Control in sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu.

2016-renault-talisman-estate-37Motorno ponudbo sestavljata dva bencinska agregata TCe 150 in TCe 200, oba sta povezana s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom EDC. Za bolj varčne so na voljo trije dizelski agregati – dCi 110, dCi 130 in dCi 160.

Karavanski Talisman se podaja v prodajno zanimiv segment D, ki je poln konkurentov. V lanskem letu so prodali preko milijon enot, med najbolj uspešne karavanske modele pa sodijo Opel Insignia Sport Tourer, Toyota Avensis Touring Sport in Volkswagen Passat. Omenjeni trije so zaslužni za kar 54-odstotni tržni delež.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Nov sveženj fotografij karavanskega Talismana"


pskoda
8 leta 9 dni nazaj

Tale fredi bo kvečjemu za na njivo dober

mrtwelvetrees
8 leta 9 dni nazaj

1.5 dci 110KM bo premalo za tole ….

jack86
8 leta 9 dni nazaj

Mogoce vseeno boljs kot bmw5 s tremi cilindri ☺

cashy
8 leta 9 dni nazaj

“pobirat naročila za enega najbolj pričakovanih karavanov”? Kako zelo pričakovan je v Evropi in kako v Sloveniji? Ker pri nas na cestah nisem videl še nobenega limuzinskega talismana. Kako gre sploh v prodajo v Evropi in pri nas? Razen če nihče ne kupi limuzine, ker vsi nestrpno pričakujejo karavan? 🙂

 
Bo peti Minijev model limuzina?
Tesla je opremila model X z izboljšano baterijo