Novice

Nova Insignia OPC: svetovna premiera ultimativnega Opla

Z največjo močjo motorja 239 kW/325 KM in največjim navorom 435 Nm je Insignia OPC ultimativni, najbolj zmogljiv Opel. Avtomobil s pogonom na vsa kolesa, z osveženo obliko in posodobljenim podvozjem se bo premierno predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (od 12. do 22. septembra).

»Insignia OPC osupne opazovalca z novim sijajem,« pravi Michael Ableson, podpredsednik pri GME za inženiring. »Z velikim posluhom za podrobnosti so naši inženirji opravili nekaj odločnih, natančnih ponastavitev. To posebej vidno odslikava nova oblika, še toliko bolj vozne zmogljivosti. Z vsem tem je OPC postavljena neposredno v prvo ligo serijsko izdelanih športnih avtomobilov srednjega razreda.«

Pozornost za podrobnosti – navzven in navznoter

Nova Insignia OPC navdušuje na prvi pogled. Oblikovno posodobljena sprednji in zadnji del, nezgrešljivo označena z elementi OPC dizajna, med katere sodijo ostri detajli spredaj in integrirani izpušni cevi zadaj, izpostavljata izjemno moč in napovedujejo vožnjo na polno, z veliko hitrostjo po dirkališču Nürburgring.

Privlačna oblika nadgrajuje najsodobnejšo tehnologijo. Podvozje OPC je namreč posodobljeno s posebnim osredotočanjem na vpetje zadnjih koles, pri kateremu je bilo, tako kot pri drugih Insigniah, spremenjenih 60 odstotkov komponent. Ob tem so bili s številnimi drobnimi ponastavitvami odločno zmanjšani tudi hrup in tresljaji. Ob vsem omogoča nova programska oprema sistema ESP še natančnejše dinamične nastavitve, s posebno odzivnostjo ob tendenci podkrmarjenja. Ob tem posodobljena programska oprema delovanja blažilnikov sistema FlexRide zagotavlja optimalen oprijem koles s podlago. Ta za OPC specifičen program delovanja izboljšuje vozno dinamiko in omogoča hitrejše ter večjo natančnost odziva na različne voznikove poteze in stanje ceste.

Z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in pogonom na vsa kolesa pospeši Insignia OPC od nič do 100 km/h v šestih sekundah (Sports Tourer 6,3 s) in doseže največjo hitrost 250 km/h (elektronsko omejena največja hitrost). Izvedba brez elektronske omejitve največje hitrosti doseže z ročnim menjalnikom 270 km/h (Sports Tourer 265 km/h). Zavorni sistem izjemnih zmogljivosti Brembo zagotavlja hipno zmanjševanje hitrosti ob najvišji ravni stabilnosti. Tudi ob posebej intenzivni uporabi.

Številne prednosti zagotavlja Insignii OPC tudi elektronsko nadzorovan in krmiljen pogon 4×4. Sistem pogona na vsa kolesa združuje visokokakovostno sklopko, delujočo po principu Haldex in elektronsko zaporo diferenciala, za zagotavljanje najvišje ravni pogona. Nenehno se prilagaja prevladujočim voznim razmeram, saj spreminja razporejanje navora od nič do 100 odstotkov med zadnjimi in sprednjimi kolesi ter med zadnjima kolesoma. V kombinaciji z elektronsko nadzorovanim premijskim podvozjem FlexRide postavlja pogon na vsa kolesa nova merila za odzivnost in nadzor vozila.

Vzdušje avtomobilskega športa preneseno tudi v notranjost

Potniški prostor sprejme voznika OPC s čistokrvnim avtomobilsko športnim vzdušjem. Premijska privlačnost je značilna za dirkaške sedeže Recaro, ki so na voljo tudi v usnju in s spominom nastavitve, prestavno ročico izvedbe OPC, popolnoma novo osrednjo plošča z merilniki ter sredinsko konzolo. Ob osnovnih podatkih lahko voznik spremlja na posebnem zaslonu, na voljo je za doplačilo, tudi podrobnosti kot so tlak in temperatura olja, napetost akumulatorja, položaj dušilne lopute, moč zaviranja in vrednosti prečnih pospeškov g.

Novi volan visokozmogljive različice (za doplačilo je lahko tudi ogrevan) nosi ob samodejnem menjalniku tudi prestavni lopatici. Ti omogočata voznikom različice OPC ekstremno hitro ročno prestavljanje, tudi, ko deluje menjalnik samodejno. Na ta način združuje nova Insignia OPC prednosti ročnega in samodejnega prestavljanja.

Vir: GM

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska premiera nove Mazde3 v Frankfurtu
Novi Kia Soul in dramatični novi koncept urbanega vozila nared za Frankfurt