Novice

Novi BMW serije 7: Športna samozavest in luksuzno udobje v popolnem ravnovesju

Novi BMW serije 7 je pripravljen, da okrepi svoj položaj najbolj inovativne limuzine v luksuznem razredu vozil.

Najsijajnejšo modelno serijo BMW vozil krasi enaka mera športne elegance, izboljšane tehnologije pogonskih enot in luksuzno udobje. S korakom naprej v smislu vsebine pa je Limuzina sedaj pripravljena, da poudari svojo vodstveno vlogo. Novi LED žarometi, nadgrajena notranjost z optimizirano zvočno izolacijo, izrazito izboljšano udobje v vožnji, široka izbira dodatne opreme in najsodobnejša tehnologija varnosti se združijo in ponudijo izjemno doživetje. Modelna serija novih ali optimiziranih pogonskih sistemov, vključno z najmočnejšim šestvaljnim vrstnim dizelskim motorjem in drugo generacijo BMW ActiveHybrid 7, postavlja nove standarde zmogljivosti in učinkovitosti.

Karoserija: novi LED žarometi in domiselni oblikovni elementi.

Dinamične linije in odlično uravnotežene dimenzije še vedno tvorijo jedro športne in elegantne postave BMW serije 7 Limuzina. Najopaznejši element novega BMW serije 7 so novi LED žarometi z značilnimi BMW korona obroči in uglajeno akcentno linijo – sedaj BMW serije 7 oddaja prepoznaven videz tudi med nočno vožnjo. Spremenjene BMW ledvičke z devetimi letvicami – namesto predhodnih 12 – in predelan sprednji odbijač razlikujejo novi model od predhodnika. Tudi smerniki, vgrajeni v spodnji del zunanjih ogledal, predstavljajo enega izmed novih opaznih elementov zunanjosti. Močno oblikovan zadek pa krasi tanka kromirana letev, ki povezuje dve vitki luči na zadnjemu odbijaču.

Notranjost: novi usnjeni sedeži, optimiziran nivo hrupa, paket zabavnih vsebin za zadnje sedeže in sistem ozvočenja z oblikovno posebnim sredinskim zvočnikom.

Brezhibna oblika, najkakovostnejši materiali, kvalitetna izdelava in izjemna praktičnost okarakterizirajo notranjost BMW serije 7 Limuzina. Voznik in sovoznik se lahko sprostita v novo oblikovanih usnjenih sedežih, ki nudijo optimalno bočno podporo in neprekosljivo udobje na dolgih vožnjah. Tudi potniki na zadnjih sedežih uživajo v luksuzu, obenem pa so zaščiteni pred zunanjim hrupom. Ločeni sedeži so kot dodatna oprema na voljo za zadnji del vozila in ponujajo možnost prilagoditve po potnikovih potrebah. Paket zabavnih vsebin za zadnje sedeže iz dodatne opreme z novim 9,2-palčnim ploskim zaslonom zagotavlja sproščujoče razvedrilo na dolgih potovanjih. Novi vrhunski sistem prostorskega zvoka Bang & Olufsen s 1.200 W moči ponuja kristalno čisto kakovost zvoka. Med njegovimi 16 zvočniki je tudi osvetljen sredinski zvočnik, ki se skoraj povsem zapre v instrumentno ploščo.

Kokpit: izbrani prikazovalniki v tehnologiji s črnimi paneli in osrednji nadzorni prikazovalnik s 3D grafiko.

Pri novem BMW serije 7 multifunkcionalni instrumentni prikazovalnik za volanom zadovoljuje vse voznikove potrebe. Izboljšana tehnologija črnih panel odpira povsem novo paleto možnosti prikazovanja na 10,25-palčnem zaslonu. Instrumenti so sedaj prikazani v različnih barvah in grafikah, odvisno od izbranega načina vožnje, ter ponujajo specifične informacije, kot na primer prikaze stanj in funkcij. Nadzorni prikazovalnik na sredini instrumentne plošče, sedaj v visoko ločljivi 3D grafiki, je prav tako izboljšan v smislu vizualnosti in tehnike.

Pogonski sklop in šasija: izboljšana moč, večja učinkovitost in več udobja v vožnji.

Novi BMW serije 7 Limuzina prihaja na ceste leta 2012 opremljen z novimi in precej predelanimi motorji, ki jih krasi izjemna varčnost in nizke vrednosti emisij. Pogonske enote kanalizirajo svojo moč na pogonska kolesa preko inteligentnega 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika. Tehnologije, kot so funkcija Auto Start-Stop, regeneracija zavorne energije in druga generacija stikala za uravnavanje vozne dinamike z načinom vožnje ECO PRO ter način jadranja, omogočajo še dodatno zmanjšanje porabe goriva.

Ob najznačilnejšem BMW 760i z 12-valjno pogonsko enoto in osnovnem motorju v BMW 730i (ni na voljo na vseh trgih) lahko stranke izbirajo med novim šestvaljnim vrstnim motorjem, ki poganja BMW 740i in predelanim bencinskim motorjem V8 v BMW 750i. Šestvaljna dizelska motorja v BMW 730d in BMW 740d voznikom prav tako ponujata kombinacijo povečane moči in manjše porabe goriva. Svoj prvenec pa bo doživel novi BMW 750d xDrive. Pod pokrovom motorja se nahaja novi šestvaljni dizelski motor s tehnologijo TwinPower Turbo – najmočnejši dizelski motor v svojem razredu. Ponudbo zaokroža druga generacija BMW ActiveHybrid 7 z novim šestvaljnim vrstnim motorjem in bistveno zmanjšanimi vrednostmi emisij.

Impresivna nadgradnja neverjetne šasije daje udobju v vožnji z BMW serije 7 Limuzina opazni plus. Sklop optimizirane šasije – z modificiranimi gumijastimi ležaji in novimi blažilniki – in samoizravnalno zračno vzmetenje zadnje preme dopolnjuje serijsko vgrajen električni volanski servoojačevalnik. Najsodobnejši elektronski sistemi nadzora s prav tako nadgrajeno programsko opremo pripomorejo izboljšati atribute BMW serije 7 Limuzina na dolgih vožnjah in zagotavljajo, da vožnja z novo izvedbo avtomobila nudi še več užitka – tako v smislu dinamike kot udobja.

BMW ConnectedDrive: inteligentna vgradnja je ob neprekosljivi varnosti ključna za udobje in zanesljivost za volanom.

Edinstvena kombinacija sistemov pomoči za voznika in mobilnih storitev omogoča BMW serije 7, da pred konkurenco zopet prikaže svojo inovativno ostrino in tehnično odličnost. Iz tega naslova vključuje portfelj BMW ConnectedDrive impresivne nove elemente, s katerimi Limuzina uspešno brani vodilni položaj v segmentu luksuznih vozil.

Med sisteme, ki pomagajo maksimirati varnost, spadajo BMW Night Vision + Dynamic Light Spot s funkcijo prepoznavanja oseb (edinstvena v segmentu premium vozil), pomočnik za LED dolge luči s funkcijo zasenčenja, Driver Assistant Plus s funkcijo Stop & Go, Active Protection z aktivnim prepoznavanjem utrujenosti voznika in prikaz omejitve hitrosti vključno s prikazom o prepovedi prehitevanja z uporabo prometnih simbolov. Še močnejši operacijski sistem osrednjega nadzornega prikazovalnika zagotavlja enostavnejše upravljanje z zabavnimi programi, optimizira storitve Office in Online ter olajša uporabo telefona. Navigacijski sistem Professional pa je zdaj še močnejši in ponuja nov, izjemno oster prikaz grafike zemljevida in 3D način prikaza mesta. Inovativna funkcija, ki omogoča udobno prostoročno odpiranje prtljažnega prostora, zaokroža vrhunce funkcionalnosti BMW serije 7.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Požar je ustavil Turka pri lovu za četrtim mestom na reliju Croatia
Peugeot 208 nagrajen s petimi zvezdicami Euro NCAP