Novice

Novi Clio je prejel oceno pet zvezdic EuroNCAP: Bolj kot kadarkoli ima vse, kar imajo veliki

Novi Clio je po preskusih pasivne varnosti, ki jih je izvedla neodvisna ustanova EuroNCAP, prejel oceno pet zvezdic. Ta rezultat, ki je bil dosežen kljub zaostritvi postopkov te neodvisne ustanove od januarja 2012, ponovno potrjuje strokovno znanje Renaulta na področju pasivne varnosti.

Novi Clio s 85-odstotnim dosežkom v skupni oceni presega oceno svojega predhodnika in se uvršča med najboljše modele v svojem razredu, saj je prejel najvišje ocene tudi za zaščito otrok in pešcev ter za varnostno opremo.
Poleg te formalne potrditve pasivne varnosti Novi Clio s svojim odzivnim in natančnim podvozjem ponuja tudi zaupanje vzbujajoče dinamične lastnosti.

Celovit in sistematičen pristop za zagotavljanje optimalne varnosti vseh potnikov

Clio III je bil prvi avtomobil v svojem razredu, ki je po varnostnih trkih EuroNCAP leta 2005 prejel oceno pet zvezdic in je bil s tem najbolje ocenjen v svojem razredu. Z Novim Cliom je bilo torej treba doseči še več. Zaradi tega so pri Renaultu razvili rešitve, pri katerih so upoštevali dognanja iz proučevanja dejanskih prometnih nesreč in vedenja v prometu, pri tem pa uveljavili še bolj celovit in učinkovit pristop za zagotavljanje varnosti potnikov. V prid zagotavljanja še boljše zaščite potnikov ima Novi Clio tako dopolnjeno zasnovo elektronskih sistemov, ki zagotavlja, da se elementi varnostne opreme sprožijo še hitreje kot prej.

Zaščita odraslih potnikov

V primeru čelnega trka potnika na prednjih sedežih ščitijo dve izjemno učinkoviti čelni varnostni blazini in varnostna pasova, od katerih ima vsak tudi zategovalnik in omejevalnik zatezne sile, ki je umerjen na silo 400 daN.

Vsi sedeži zadaj so opremljeni s tritočkovnimi varnostnimi pasovi, stranska pa imata tudi omejevalnika zatezne sile.

Renaultova tehnološka inovacija Fix4sure, ki so jo razvili za preprečevanje zdrsa telesa pod varnostnim pasom v primeru čelnega trka (submarining), s posebno grbo v vsakem sedalu in nizko nameščenimi zaponkami varnostnih pasov vse potnike v Novem Cliu učinkovito varuje tudi pred tem pojavom.

Sorazmerno slabša zaščita, ki jo nudita stranici avtomobila, pomeni, da so bočni trki pogost vzrok težkih ali celo smrtnih poškodb. Zaradi tega je bil Novi Clio deležen posebnih rešitev, ki so pripomogle k spektakularni najboljši oceni: osem točk od osmih možnih. Za do dvakrat hitrejšo zaznavo trka in odziv nanj ima Novi Clio na vsaki strani vgrajeni dve tipali – po eno v prednjih vratih in po eno v srednjih stebričkih. Poseben algoritem glede na silovitost trka določa čas in način proženja stranskih varnostnih blazin, ki ščitita glavo in trup.
Zahvaljujoč tem odlikam je Novi Clio skupaj z rezultati preskusnih trkov v drog in od zadaj za zaščito odraslih potnikov prejel 32 točk od skupno 36 možnih, kar je eden najboljših dosežkov vseh časov v segmentu malih avtomobilov.

Novi Clio: vrhunska zaščita otrok

Zahvaljujoč dognani osnovni zgradbi in tritočkovnim pritrdiščem Isofix na sovoznikovem in obeh stranskih sedežih zadaj je Novi Clio prejel eno najvišjih ocen za zaščito otrok med avtomobili segmenta B: 43 točk od skupno 49 možnih.

Zaščita pešcev

Novi Clio ima prednji del zasnovan tako, da v primeru trka čim bolj omeji tudi poškodbe pešcev. Odbijač nima štrlečih robov, običajno zelo trd spodnji del vetrobranskega stekla p je zasnovan tako, da čim bolj zmanjša tveganje poškodb. Pokrov motorja je za 20 mm višji, da je lahko med njim in zgodnjimi deli motorja zmečkljivo območje, ki pripomore k omejevanju poškodb. Novi Clio je za zaščito pešcev dobil oceno 24 točk od 36 možnih, s čimer je na tem področju zaščite uvrščen na sam vrh svojega segmenta.

Varnost že v genski zasnovi… in v opremi

Novi Clio je že serijsko opremljen z regulatorjem in omejevalnikom hitrosti, opozorilno lučko in zvok za neuporabo varnostnih pasov na vseh sedežih ter sistemom za nadzor stabilnosti ESC. Tako je prejel najvišjo oceno sedem zvezdic, ki je prav tako najvišja tovrstna ocena v tem segmentu.

Stvaren in zavzet pristop

Renault v skrbi za varnost vseh svojih modelov uporablja pristop, ki temelji na stalnem proučevanju dejanskih nesreč in varnosti v stvarnih razmerah. Na podlagi teh spoznanj razvijajo izdelke in opremo, ki so prilagojeni dejanskemu stanju na cestah, varnostno opremo pa serijsko vgrajujejo že v osnovne različice modelov. Poudarek je torej na najbolj učinkovitih tehnologijah, ki (1) preprečijo vsako tveganje nesreče, (2) zagotavljajo možnost popravkov v nepričakovanih voznih okoliščinah in (3) v primeru trka učinkovito zaščitijo potnike. Stvaren in celovit pristop Renaulta do varnosti sega tudi onkraj tehničnih ukrepov in tehnološke opreme. Z leti se je Renault uveljavil kot vzor na področju cestno prometne varnosti, o čemer pričajo tudi rezultati, ki jih dosega v javno objavljenih preglednicah.

Obvladane mase vozila niso le sestavni del užitka v vožnji, ampak pomemben element v zagotavljanju varnosti – tako aktivne, s skrajšanjem zavorne poti, kot tudi pasivne, zavoljo manjše vztrajnosti oz. kinetične energije ob trku. Novi Clio je za do 100 kg lažji od svojega predhodnika in ima zgradbo, ki ima ob skrbno obvladani masi programirano zmečkljiva varovalna območja za še boljšo absorpcijo energije ob trku ter zaščito prostora za potnike in samih potnikov.

Kar zadeva aktivno varnost, je kakovost podvozja in uporaba samodejno prilagodljivega numeričnega modela za dinamiko avtomobila omogočila skrbno zaznavanje in opredelitev kritičnih situacij. Že serijsko vgrajena sistema ABS in ESC sta še učinkovitejša, sprožita pa se v ravno pravem trenutku, da omejita morebitne tresljaje. Sklop elektronskega krmiljenja in hidravlike ima vgrajen tudi sistem pomoči pri zaviranju v sili.

Ne nazadnje tudi dovršena ergonomičnost pripomore k temu, da se voznik lahko osredotoči na vožnjo. Merilniki in njih grafika so bili oblikovani s posebno skrbjo za jasnost in preglednost, kar pripomore k udobnosti vožnje. Novi Clio je tudi deležen sodobnih voznih pripomočkov, kot so napredna navigacijska oprema, ki ima v primeru multimedijske naprave R-Link tudi glasovno upravljanje nekaterih funkcij, samodejnost delovanja brisalnikov in žarometov ter sistem pomoči pri parkiranju zadaj, katerega v nekaterih različicah dopolnjuje še kamera za vzvratno vožnjo. Novi Clio ima v vseh različicah tudi napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth®.

Modeli Renault z najvišjo oceno EuroNCAP – pet zvezdic:

1. Laguna II pet zvezdic (2001 in 2003), prvi avtomobil, ki je dosegel to oceno varnosti
2. Vel Satis pet zvezdic (2002 in 2005)
3. Mégane II pet zvezdic (2002), prvi avto segmenta C s petimi zvezdicami
4. Espace IV pet zvezdic (2003)
5. Scénic II pet zvezdic (2003), prvi kompakten enoprostornik s petimi zvezdicami
6. Modus pet zvezdic (2004), prvi avtomobil s petimi zvezdicami v tej kategoriji
7. Mégane II Coupé Cabriolet pet zvezdic (2004), prvi avtomobil s petimi zvezdicami v tej kategoriji
8. Clio III pet zvezdic (2005)
9. Nova Laguna pet zvezdic (2007)
10. Koleos pet zvezdic (2008)
11. Novi Mégane pet zvezdic (2008), najboljša točkovna ocena vseh časov v vseh kategorijah
12. Novi Grand Scénic pet zvezdic (2009, skupna ocena)
13. Novi Clio pet zvezdic (2012, skupna ocena)

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Clio je prejel oceno pet zvezdic EuroNCAP: Bolj kot kadarkoli ima vse, kar imajo veliki"


RedBaron
11 leta 6 meseci nazaj

Bravo renault!! Pohvalno, da ima avto tega segmenta tudi zadaj omejevalnike zatezne sile!!!

 
Fiat Panda 4×4 se bo prvič predstavila na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu
MINI na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi 2012