Novice

Novi Jeep Compass bo iskal priložnost na evropskih tleh

Compass je novi, težko pričakovani Jeepov križanec,ki bo končno zapeljal v Evropo.

Compass je ključna novost v Jeepovi evropski modelni paleti, saj se srednje veliki križanec podaja v najhitreje rastoči segment v regiji, ki naj bi se po napovedih v prihodnjih treh letih razširil za dodatnih 20 odstotkov.

Za Staro celino so na voljo po dva bencinska in dizelska agregata, skupaj bo na razpolago osem različnih pogonskih opcij. Kupci bodo lahko dodatno izbirali med štirimi paketi opreme: Sport, Logitude, Limited in terensko obarvano Trailhawk, ki naj bi prinesla najboljše terenske sposobnosti v svojem razredu.

Motorna ponudba se prične pri 1,4-litrskem prisilno polnjenem bencinskem agregatu MultiAir2 s 103 kilovati moči in 230 njutnmetri navora ter močnejši različici s 125 kilovati moči in 250 njutnmetri navora. Prvi, šibkejši motor, je na voljo izključno s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na prednji kolesni par, močnejši pa z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Na dizelski strani sta na voljo šibkejši 1,6-litrski agregat MultiJet z 88 kilovati moči, 320 njutnmetri navora, pogonom na sprednji kolesni par in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter močnejši dvolitrski agregat MultiJet s 103 kilovati moči, 350 njutnmetri navora. Slednji lahko sodeluje z ročnim ali samodejnim menjalnikom ter ima prenos navora na vsa štiri kolesa.

Kasneje bodo pri Jeepu v ponudbo dodali še dvolitrski dizelski agregat MultiJet s 125 kilovati moči, ki bo v kombinaciji z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. 2,4-litrski bencinski agregat bo na voljo le v Rusiji, Afriki in na Bližnjem vzhodu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Jeep Compass bo iskal priložnost na evropskih tleh"


6 leta 10 meseci nazaj

če ga od daleč pogledas odspredaj, je kot škoda kodiak, zadaj pa kot suzuki vitara, nič posebnega in samosvojega…..

xxl
6 leta 10 meseci nazaj

Kot celota veliko lepši od teh, ki si jih navedel.

 
Stonic bo Kiin najmanjši križanec
Leta 2019 pričakujemo Teslinega kompaktnega križanca Y