Novice

Novi Mercedes-Benz razreda C s težavami volanskega mehanizma

Zaradi napake pri montaži volanskega mehanizma pri najnovejšemu Mercedes-Benzovemu razredu C bodo pri nemškem proizvajalcu vpoklicali na preventivni pregled nekaj deset tisoč avtomobilov, od tega samo v matični Nemčiji 28.500 avtomobilov.

Po vrsti vpoklicev avtomobilov, ki so se zgodili v letošnjem letu, se je nov zgodil pri Mercedes-Benzu. Tako so v petek, 10. oktobra, pri proizvajalcu luksuznih avtomobilov iz Stuttgarta obvestili javnost, da so pri aktualnem razredu C, modelnega leta 2015, pri kontrolnem pregledu v proizvodnji odkrili na nekaterih avtomobilih, da del volanskega mehanizma ni bil zadostno pričvrščen. Zaradi tega bi lahko kasneje prišlo do nevšečnosti pri krmiljenju, pri čemer bi pričel volanski mehanizem škripati in bi se upiral med vrtenjem. Vendar pa zaradi omenjene napake zaenkrat ni prišlo do kakršnihkoli nesrečnih slučajev.

Pri Daimlerju niso razkrili natančnega števila vpoklicanih avtomobilov, zaenkrat pa je znano, da bodo vpoklicali 28.500 vozil v Nemčiji ter 10.500 v Združenih državah Amerike. Donna Boland iz oddelka za korporativno komuniciranje pri Mercedes-Benz ZDA, je ob tem razložila, da se je omenjena napaka pokazala zgolj na vozilih, ki so proizvedena v Evropi in ne na avtomobilih, ki jih za ameriški trg proizvajajo v Mercedes-Benzovi tovarni v Tuscaloosi. Kljub temu pa so se pri znamki odločili za globalni vpoklic.

Omenjeni pregled bo v servisnih delavnicah trajal 30 minut, proizvajalec pa je večino lastnikov vozil že obvestil.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de, detroitnews.com. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Greenpeace proti skupni akciji podjetij Shell in Lego
Nižanje cen karbona kot naložba v prihodnost