Novice

Novi Mitsubishi ASX bo v Evropi na voljo leta 2023

Spomladi leta 2023 naj bi japonski Mitsubishi na evropskih tleh lansiral novi ASX, ki bo med drugim opremljen s hibridnim in priključno-hibridnim pogonom.

Mitsubishi Motors Europe je naznanil, da bo četrta generacija križanca ASX naprodaj od spomladi leta 2023. Nasledila bo enega prvih kompaktnih križancev in enega najuspešnejših modelov znamke, pri čemer bo bodoče kupce po zagotovilih znamke nagovarjala s celotenim paketom opreme z najnovejšo tehnologijo in pisano paleto pogonskih sklopov, vključno s priključnim hibridom (PHEV) in hibridom (HEV).

Osnova novinca bo platforma CMF-B alianse Renault-Nissan-Mitsubishi, proizvodnja pa bo potekala v Renaultovi tovarni Valladollid v Španiji. Frank Krol, predsednik in izvršni direktor Mitsubishi Motors Europe, je novico komentiral: »Mitsubishi Motors ima bogato SUV dediščino in je bil prvi proizvajalec, ki je lansiral SUV priključni hibrid. Do sedaj prodajana modela PHEV sta Outlander PHEV in Eclipse Cross PHEV. Glede na to, da SUV razred v Evropi še naprej vztrajno raste, priključni hibridi pa postajajo jedro ponudbe, smo se odločili graditi na naši dediščini in teh dejstvih z novo generacijo ASX-a. Veselimo se, da bomo lahko našim obstoječim in bodočim kupcem ponudili visoko konkurenčno dopolnitev naše prodajne palete.«

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault, Nissan in Mitsubishi z novim načrtom v prihodnost
Citroën v Sloveniji že sprejema naročila za C5 X