Novice

Novi motor 1,6 Energy dCi 160 Twin Turbo: občuti se kot 2-litrski motor, a porabi za 25 odstotkov manj

Renault, odličen izdelovalec motorjev, je kos izzivom energijske učinkovitosti v letu 2014.

Renault kot zmagovit dobavitelj motorjev v formuli 1 svoje izkušnje plodno izrablja za nenehno izboljševanje energijske učinkovitosti svojih serijskih motorjev in za vedno boljše občutke in užitke v vožnji. Najnovejši sad strategije zmanjševanja prostornine motorjev je Energy dCi 160 Twin Turbo, prvi 1,6-litrski dizelski motor z dvema turbo polnilnikoma.

Ta motor s prostornino 1.598 cm3 ima največjo moč 160 KM in zajetnih 380 Nm navora, kar pomeni, da z zmogljivostmi dosega raven 2-litrskih motorjev. Ta prelomen dosežek za motor z 1,6 l prostornine pa prinaša tudi 25-odstoten prihranek pri porabi goriva in izpustu CO2.

Izboljšane zmogljivosti zahvaljujoč obvladanemu delovanju dveh turbo polnilnikov

Uporaba tehnologije “Twin Turbo” (vgradnje dveh turbo polnilnikov) pri dizelskem motorju omogoča odlično kombinacijo navora pri nizkih vrtljajih ter večje in bolj enakomerne moči pri višjih vrtljajih, kar bistveno poveča užitek v vožnji.

Sistem tvorita dva zaporedno vgrajena turbo polnilnika;

– Prvi je turbo polnilnik z zelo majhno vztrajnostjo, ki zagotavlja veliko navora že pri nizkih vrtljajih in s tem naglo odzivnost motorja ob speljevanju in pospeševanju. Za prožnost in živahnost je pomembno, da je 90 odstotkov največjega navora na voljo že pri 1.500 vrtljajih na minuto.

– Drugi turbo polnilnik delo prevzame pri višjih vrtljajih in omogoča doseganje velike moči (100 KM / liter prostornine), kar zagotavlja enakomerno, zvezno in zanesljivo pospeševanje vse do najvišjih vrtljajev.

Motor ves čas deluje v območju največje učinkovitosti, kar seveda prinaša koristi tudi pri porabi goriva in izpustu CO2.

Tehnično dognan motor s tehnologijami, ki jih je Renault preveril v formuli 1

Strokovno znanje s področja dovršenih turbo polnilnikov pa ni edina povezava med 1,6-litrskim pogonskim sklopom Renault Energy F1 Power Unit in motorjem Energy dCi 160 Twin Turbo. Slednji je deležen številnih tehnologij, ki izhajajo iz strokovnega znanja Renaulta v formuli 1, še posebno s področja hlajenja in zmanjševanja trenja:

• Sistem prečnega pretoka hladilne tekočine omogoča hitrejše in učinkovitejše hlajenje zgorevalnega prostora.
• Batni obročki U-Flex (z obliko črke U v prerezu) so zelo prožni in se prilagajajo spremembam oblike sten valja, ki so posledica nihanj temperature in tlaka, tako pa poskrbijo za optimalen kompromis med učinkovitostjo in trenjem.
• Prevleka iz amorfnega ogljika DLC (Diamond Like Carbon) na odmikačih ventilov prav tako zmanjšuje trenje.

Motor 1,6 Energy dCi 160 Twin Turbo je opremljen s sistemom za vbrizgavanje goriva pod tlakom 1.800 barov, za optimalno delovanje z dvema turbo polnilnikoma. Ima tudi filter dušikovih oksidov (NOx Trap) in sistem regeneracije filtra trdnih delcev ter izpolnjuje zahtevne norme za izpuste Euro 6b.

Zahvaljujoč svoji učinkovitosti je ta motor povsem primeren za pogon večjih avtomobilov, zato je še posebej namenjen prihodnjim modelom Renault segmentov D in E.

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Citroën C1 za pravo vožnjo po mestu
Intrado – Hyundaijeva študija, ki nakazuje smernice novega crossoverja B-segmenta