Novice

Novi Renault Espace: kaj pa, če je pravo razkošje še vedno in vselej prostor (espace)?

Osemindvajset let po predstavitvi izvirnika Novi Renault Espace nadaljuje tradicijo zgodbe o uspehu, v okviru katere je bilo doslej prodanih več kot 1,2 milijona primerkov tega izvirnega enoprostornika.


“Za Espace je bilo pomembno, da mu osvežimo privlačnost in konkurenčnost pri izpustu CO2, saj nastopa v zelo konkurenčnem tržnem segmentu. Naš cilj je ohraniti zvestobo kupcev in trg pripraviti na prihod novega rodu modela Espace,” pojasni Laurent Bernard, namestnik direktorja programa Espace.

Z ikonsko privlačnostjo modela usklajena nova oblikovna istovetnost

Novi Renault Espace povzema novo oblikovno istovetnost Renaulta, ki mu daje še bolj dinamičen videz in s tem poudari njegovo osebnost. Po vzoru vseh novih vozil znamke ima tudi Novi Espace večji in bolj pokončno postavljen Renaultov romb, ki še bolj pride do izraza zaradi črnega ozadja maske in kromastih okrasnih letev, ki jo obrobljajo.

Novi Espace prestižen in dinamičen videz poudarja tudi z novimi okrasnimi pokrovi koles “Hurlingham” oziroma novima tipoma litih platišč “Monterey” in “Dark Eptius”.

V notranjosti je za Espace značilna armaturna plošča v izvedenki Initiale Paris olepšana z okrasnimi šivi. K prepričljivemu občutku udobja in ugodja vseh potnikov prispevajo tudi prevleke iz kombinacije usnja in Alcantare®.

Bolj izrazita spoštljivost do okolja: izpust CO2 je pri različicah z dizelskim motorjem zmanjšan za 20 g/km in poraba goriva za 0,8 l/100 km, pri bencinskih različicah pa za 6 g/km oziroma 0,3 l/100 km.

V kombinaciji šeststopenjskega ročnega menjalnika in motorja 2,0 dCi (M9R) tri izvedenke z močjo 130, 150 in 175 KM zdaj pri izpustu CO2 ne presegajo 150 g/km1 (za 20 g/km manj), poraba goriva pa znaša 5,7 l/100km1 (za 0,8 l/100 km manj). Zaradi tega je poseben okoljski davek v Franciji zdaj manjši za 550 evrov.

Izpust CO2 istih motorjev v kombinaciji s samodejnim menjalnikom zdaj znaša 169 g/km (za 20 g/km manj), poraba goriva pa 6,4 l/100km1 (za 0,8 l/100 km manj). Tudi te različice zdaj v Franciji prinašajo 550 evrov prihranka pri okoljskem davku.

Izvedenka z največjo močjo 175 KM z ročnim menjalnikom ima najmanjši izpust CO2 med enako močnimi motorji v tem segmentu.
V minulih šestih letih, torej od začetka prodaje modela Espace z motorjem 2,0 dCi leta 2006, je bila poraba goriva zmanjšana za 1,7 l/100 km, izpust CO2 pa za 27 g/km.

V primeru bencinskega motorja 2,0 s turbo puhalom (F4Rt) je izpust CO2 zmanjšan na 198 g/km1 (za 6 g/km manj), poraba goriva pa na 8,5 l/100km1 (za 0,3 l/100 km manj).

Renaultovi inženirji so te prihranke dosegli z izboljšavami na dveh področjih;
– Z izpopolnjevanjem dizelskih motorjev: vgradnjo tehnologije ESM (zajem energije med zaviranjem in upočasnjevanjem), oljne črpalke s prilagodljivo prostornino, naprednega toplotnega upravljanja in hlajenega povratnega tokokroga izpušnih plinov EGR.
– Izboljšavami podvozja in opreme: zahvaljujoč optimiziranim oblogam spodnjega ustroja je aerodinamika (CdA) izboljšana za 3 odstotke, nove pnevmatike imajo manjši kotalni upor, volanski servo mehanizem pa je elektro-hidravličen.

Začetnik vrste enoprostornikov se nenehno izpopolnjuje

Vse odlike, s katerimi si je Renault Espace zagotovil uspeh in ga še utrjeval, so seveda prenesene tudi v najnovejšo različico: velikanski in brezmejno prilagodljiv, udoben, bogato osvetljen notranji prostor z odličnim razgledom za vse potnike.

Novi Renault Espace še vedno zagotavlja najbolj prijeten bivalni prostor med velikimi enoprostorniki za sedem oseb, saj ponuja sedem polnovrednih sedežev, zahvaljujoč zastekljeni in delno pomični strehi pa tudi izjemno osvetljeno notranjost.

Novi Renault Espace ima prevleke iz inovativnega blaga, ki odbija tekočine na osnovi vode ali olja. Renault je prva avtomobilska znamka, ki ima v ponudbi blago z oznako “Teflon® Automotive High Protection”, ki ščiti posamezna vlakna, ne da bi kakorkoli spremenila videz, otip ali udobnost blaga. Ta novost je še posebno primerna za družinske avtomobile, saj preprečuje vpijanje madežev in olajšuje čiščenje prevlek, ki tako dolga leta ohranjajo svež videz.

Za lažje parkiranje in obračanje je lahko Novi Renault Espace opremljen s kamero za vzvratno vožnjo. Vozniku je v pomoč grafičen prikaz obrisov vozila na barvnem zaslonu navigacijske naprave, ki je nameščen na sredini zgornjega dela armaturne plošče.

Prav tako v vseh različicah na voljo tudi predvajalnik DVD z dvema sedem-palčnima zaslonoma, ki sta nameščena na vzglavnika prednjih sedežev. Posebna prednost te naprave, ki bo posebej navdušila otroke, je dejstvo, da je vgrajena že v tovarni in zato zagotavlja brezhibno kakovost, estetsko namestitev in manjše tveganje kraje.

Poleg navedenih tehnoloških rešitev Novi Renault Espace v vseh različicah že serijsko vgrajene sodobne tehnologije, ki pripomorejo k bolj sproščeni vožnji in večjemu udobju vseh potnikov: povezljivo navigacijsko napravo Carminat TomTom Live®, kartico za prostoročen vstop in zagon motorja, elektronsko krmiljeno samodejno parkirno zavoro in popolno povezljivost (Bluetooth®, vtičnici AUX in USB).

Ne nazadnje Novi Renault Espace ohranja vsestransko prilagodljivost notranjosti zahvaljujoč tirnicam, ki omogočajo neizmerno svobodo v namestitvah sedežev v skladu s trenutnimi potrebami. Novi Renault Espace tako lahko zagotovi optimalno urejen prostor za udobno vožnjo do sedmih potnikov.

Novi Renault Espace, ki ga izdelujejo v Renaultovi tovarni Sandouville v Franciji, ima vsa jamstva Renaulta za kakovost zasnove in izdelave, izbranih materialov in dinamičnih odlik.

Novi Renault Espace ostaja utelešenje modernosti, razkošja in francoskega avtomobila višjega razreda.

Več o modelu na uradni strani.

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Novi Renault Espace: kaj pa, če je pravo razkošje še vedno in vselej prostor (espace)?"


jack86
11 leta 7 meseci nazaj

To je še vedno Espace IV. generacije. Je pa to 4. faze, oz. 4 facelift znotraj 4. generacije. NOVI Espace bo novi in ne faceliftan.
(vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Espace )

Kalos
11 leta 7 meseci nazaj

Ja samo ta je prenovljen, švabi si pa delajo utvare da dajejo ven nova vozila.

AudiFreak
11 leta 7 meseci nazaj

To je čist isti avto, ne pa Golf.

Renault_user
11 leta 7 meseci nazaj

Pa sej je čist enak?!!!!

frgo
11 leta 7 meseci nazaj

Oho, to je pa povsem nov avto, tako kot “novi” passat in “novi” golf

 
Ford Mondeo naslednje generacije
Dinamično pod milim nebom – Audi RS 5 Cabriolet