Novice

Novi sistemi Mini za pomoč vozniku

Inteligentna povezljivost med Mini, voznikom in zunanjim svetom prinaša nove načine povečanja užitka v vožnji, širi sklop funkcij udobja in nudi najnovejše storitve na področju infozabave v vozilu. Mini Connected že od vstopa na trg narekuje tempo na področju tehnologije ter omogoča inovativni dostop do aplikacij in storitev, ki vozniku in sopotnikom nudijo pomoč in dostop do zabavnih vsebin.

V prihodnje bodo modeli Mini vključevali številne inovativne sisteme za pomoč vozniku, ki za prenos informacij med voznikom in vozilom prav tako uporabljajo inteligentno povezljivost. Mini z novimi funkcijami nudi celostni sklop sistemov za pomoč vozniku ter inovativno tehnologijo za povečanje udobja in varnosti.
Ko gre za razvoj in konfiguracijo novih sistemov za pomoč vozniku, se MINI naslanja na svetovno vodilno vlogo BMW Group na področju tovrstnih inovacij. Tehnologija povezljivosti se uporablja za usmerjen prenos informacij med voznikom, vozilom in zunanjim svetom že več kot 40 let. Inovacije, kot so na primer radarska naprava za ohranjanje varnostne razdalje (1972), prvi avtomobilski računalnik na svetu s prikazom zunanje temperature (1994) in prvi sistem klica v sili, ki je bil predstavljen leta 1997 in še dandanes velja za edinstvenega, so nekateri od mejnikov podjetja na tem področju. Že leta 2007 je bila predstavljena tehnologija vmesnika za integracijo pametnega telefona Apple iPhone v operacijski sistem Mini. Od leta 2011 dalje pa se lahko s pomočjo aplikacij v paket Mini Connected integrirajo dodatne spletne funkcije.
Head-Up projektor Mini s prikazom pomembnih informacij na vetrobransko steklo pripomore, da se voznik osredotoči na cesto. Informacije se hitro in primerno projicirajo v vidno polje voznika, tako da lahko ostane osredotočen na vožnjo. S sistemoma za opozarjanje na nalet in prepoznavanje oseb, vključno s funkcijo zaviranja, se je enostavneje izogniti nevarnim situacijam, ki so še posebej pogoste v mestnem prometu. Sistem za pomoč pri parkiranju Mini nudi maksimalno udobje pri iskanju in manevriranju na parkirna mesta, medtem ko kamera za pomoč pri vzvratni vožnji izboljša pogled pri tovrstnih manevrih.
Ostale inovacije v sklopu sistemov Mini za pomoč vozniku vključujejo sistem za uravnavanje hitrosti in nadzor razdalje na osnovi video prikaza, ki samodejno ohranja varnostno razdaljo pred spredaj vozečim vozilom, medtem ko sistem za prikaz omejitev hitrosti prepoznava in prikazuje omejitve hitrosti na določenem cestnem odseku. Funkcija digitalnega pomočnika za krmiljenje žarometov prispeva k optimalni vidljivosti pri nočni vožnji. Ta sistem pomaga vozniku izkoriščati celoten spekter funkcij žarometa. Kamera zazna vozila pred vami in prihajajoča vozila, medtem ko samodejni preklop na kratek snop žarometov prepreči zaslepitev ostalih voznikov.

Vir: Mini

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi sistemi Mini za pomoč vozniku"


gasolinedream
6 leta 7 meseci nazaj

Tole na prvi sliki je pa kar všečno.

 
BMW i3
Rezervirajte termin za avo-moto adrenalin