Novice

Novi trabant v Frankfurtu

Izdelovalec modelčkov vozil, podjetje Herpa, želi ponovno obuditi leta 1990 ukinjenega trabanta.

Vozilo, ki je v mnogočem simboliziralo blišč in bedo bivše Vzhodne Nemčije – trabant, je danes, predvsem v Nemčiji, pa tudi drugje, pravo kultno vozilo.
Izdelovalec pomanjšanih modelov vozil, podjetje Herpa, namerava na salonu IAA v Frankfurtu predstaviti svojo moderno interpretacijo trabanta. Za vozilo, ki ga bodo sprva predstavili v pomanjšanem razmerju 1:10, poudarjajo, da ni namenjeno zgolj promociji podjetja, temveč resničnemu preverjanju odzivov obiskovalec in oblikovalcev ter določitvi končne oblike, kako naj bi izgledala končna različica novega trabanta. Predstavljeno vozilo je seveda unikat, ki ga v vsakem primeru načrtujejo izdelovati tudi v še pomanjšani različici v razmerju 1:87.
Herpa, ki je tudi nosilec licence za znamko Trabant, v tem času opravlja intenzivne pogovore z več proizvajalci, da bi predstavljeni model prerasel v nekoč maloserijski model novega trabanta, ki bi ga, po trenutnih načrtih, izdelali v do 1.500 izvodih. Poudarjajo pa, da seveda, ob ustreznem zanimanju, ne izključujejo možnosti večjih serij, pri čemer ne bi več trabanta izdelovali v lastni režiji, temveč bi znamko prodali najboljšemu ponudniku.
Trabant je enako kot italijanski kultni avto – fiat 500, ki bo na IAA ravno tako doživel salonsko premiero, prvič luč sveta ugledal pred natančno pol stoletja – daljnega leta 1957.

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Novi trabant v Frankfurtu"


Drager
16 leta 7 meseci nazaj

za kozlat…

BMW 7
16 leta 7 meseci nazaj

šara udspredj

menjekul
16 leta 7 meseci nazaj

please don't

Kritik
16 leta 7 meseci nazaj

Cena bo itaq navita… sej so za vse reinkarnacije avtomobilov, Beatle, Mini, Fiat 500…

Brouky
16 leta 7 meseci nazaj

mogoče pa res mal…pa če bo to prišlo v serijsko proizvodnjo bo spet navita cena….

 
500.000 mercedesov A druge generacije
Porsche Cayenne GTS