Novice

Novi Volkswagen ID.3 prihaja pomladi 2023

Znamka Volkswagen je z oblikovalskimi skicami najavila prihod druge generacije baterijsko-električnega ID.3.

V drugi ponovitvi naj bi  postal kompaktni ID.3 bolj zrel, uporabljeni materiali pa bolj kakovostni. Pri spremembah naj bi upoštevali tudi številne predloge strank ter jih realizirali kot produktne izboljšave in obogatitev serijske opreme. Imelda Labbé, članica Volkswagnovega upravnega odbora, odgovorna za prodajo, marketing in poprodajo, je pojasnila: “Pri nas se osredotočamo na potrebe naših strank. Zato jim pozorno prisluhnemo in naš produktni porfelj prilagajamo njihovim zahtevam.”

Novi ID.3 naj bi na trg prišel z najnovejšo generacijo programske opreme boljše sistemske zmogljivosti ter z možnostjo brezžičnega prejemanja posodobitev. Serijska oprema modela naj bi postala bogatejša, med serijsko opremo naj bi vključili zaslon z 12-palčno diagonalo, variabilno prtljažno dno in sredinsko konzolo z dvema držaloma za pijačo.

Za še enostavnejše in udobnejše polnjenje novega ID.3 naj bi med drugim poskrbela Plug & Charge in inteligentni e-načrtovalnik poti, novinec pa naj bi bil opremljen tudi s povezanimi asistenčnimi sistemi zadnje generacije, kakršna sta Travel Assist z množicami podatkov in Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo.

Prvi december 2022 je mejnik, od katerega lahko nemški kupci že  naročajo predkonfigurirane linije opreme Life, Business, Style, Max in Tour. Začetna cena modela ID.3 Life pri njih znaša 43.995 evrov (z DDV in pred morebitnim odbitkom subvencije).

ID.3 trenutno proizvajajo v nemških mestih Zwickau in Dresden. Da bi zadovoljili veliko povpraševanje kupcev, pa bodo naslednje leto začeli popolnoma električni kompaktni model izdelovati tudi v matični tovarni v Wolfsburgu. Kljub temu pri proizvajalcu pričakujejo, da bodo zaradi velikega obsega naročil zdaj naročene ID.3 začeli dobavljati v zadnjem četrtletju leta 2023, hkrati pa kupce opozarjajo, da bo v vmesnem obdobju predvidoma že prišlo do določenih prilagoditev opreme.

Avtomobilizem.com (Vir in slike: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Novi Volkswagen ID.3 prihaja pomladi 2023"


cc09
1 leto 4 meseci nazaj

Kot ponavadi VW, namesto da bi dokončal trenutni model, naredijo novega, z novimi napakami.

1 leto 4 meseci nazaj

Napake so serijsko vključene, brez doplačila 😉

jack86
1 leto 4 meseci nazaj

Torej, osnovna cena za 10.000€ vec kot pri trenutnem?

soso
1 leto 4 meseci nazaj

To bi pomenilo, da trenutno lahko dobis id3 za 34.000eur? Jaz ga nisem nasel.

cashy
1 leto 4 meseci nazaj

“Pri nas se osredotočamo na potrebe naših strank. Zato jim pozorno prisluhnemo in naš produktni porfelj prilagajamo njihovim zahtevam.”
Me zanima ja, kako so tole PR floskulo upoštevali, ko so razvijali prvo generacijo ID3…dvoličneži…

1 leto 4 meseci nazaj

“Zelo pozorno prisluhnemo” in tudi v nov model vgradimo upravljanje klime z drsnimi površinami, ki jih vsi kritizirajo.

 
Skupina Renault in Airbus skupno v razvoj novih tehnologij
Mercedes-Benz EQT Marco Polo1 za skok v naravo