Novice

Novo športno uporabno vozilo Jeep

Pri ameriškem proizvajalcu terenskih vozil znamke Jeep v zadnjih letih dosegajo najboljše prodajne številke v svoji dolgoletni zgodovini. Ker pa želijo svoj položaj dodatno okrepiti tudi na stari celini, bodo naslednje leto predstavili povsem novo srednje veliko športno uporabno vozilo.

Evropski kupci namreč najraje posegajo po športno terenskih vozilih srednjega velikostnega razreda (segment C), katerega pri Jeepu že nekaj časa nimajo več v ponudbi. Sicer so v preteklosti v svojem naboru imeli modela Compass (na sliki) in Patriot, ustvarjena v skupnem sodelovanju z Daimlerjem, ki pa se na evropskem trgu nista ravno proslavila.

Ker želijo v koncernu FCA konkurirati SUV-jem kot so Qashqai, Sportage, CX-5 in Tiguan, pripravljajo povsem nov model, ki naj bi ohranil že poznano ime – Compass. Američani ga bodo predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, na cestah pa naj bi se pojavil leta 2017.

Z novim modelom bodo zapolnili vrzel med malim Renegadeom in terensko nastrojenim Cherokeejem. Za osnovo naj bi uporabili podaljšano Renegadovo (500X) platformo, pod motornim pokrovom pa se bodo vrteli že poznani koncernski agregati: 1,4-litrski prisilno polnjeni bencinski, 1,6- ter 2,0-litrski turbodizli, verjetno pa tudi novi 2,2-litrski CRD z 200 »konji«.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Konceptni BMW M4 GTS je dirkalna cestna zver
Kia dviguje napetost s skicami četrte generacije Sportagea