Novice

Opel Ampera dosegla dvojno zmago v izboru Internet Auto Award 2011

Ob tem, ko so stekle dobave prvim kupcem in je Ampera postala tudi Evropski avtomobil leta 2012, je Opel zanjo prejel še dve priznanji izbora Internet Auto Award 2011, katerega pokrovitelj je spletni portal AutoScout24.

Ampera je zmagala v dveh kategorijah izbora, kot najbolj priljubljen novi avtomobil v Evropi in v kategoriji električnih vozil. Oplov direktor zadolžen za e-mobilnost Enno Fuchs je prejel dva kipca CAROLINA na podelitvi, ki je potekala v času avtomobilskega salona v Ženevi in ob tem izjavil, »Z revolucionarno Ampero je Opel prevzel vodstvo na področju e-mobilnosti. Zelo smo ponosni, da je Ampera dosegla ti dve priznanji po izboru širše javnosti.« To je tretje zaporedno leto, v katerem je Opel prejel nagrado v največjem internetnem avtomobilskem izboru. Letos je AutoScout 24 podeljeval internetna avtomobilska priznanja že desetič.

V različnih kategorijah in posebnih segmentih, v katerih so razglašeni posamezni zmagovalci, se je za nagrade potegovalo 351 avtomobilov. V izboru, tudi za skupnega zmagovalca, je sodelovalo več kot 160.000 uporabnikov interneta po vsej Evropi. Amperina zmaga je sledila Insigniini iz leta 2009, ko je bil ta Oplov avtomobil razglašen za najbolj priljubljen novi avtomobil v Evropi.

Revolucionarna tehnologija

Ampera je prvi električni avtomobil za vožnjo kamorkoli, kadarkoli. Limuzina s petimi vrati ponuja prostor štirim odraslim, ob spoštljivo veliko prostora za prtljago. Sklop 16 kWh litij-ionskih akumulatorjev napaja električni pogonski motor moči 111 kW /150 KM. Odvisno od sloga vožnje in pogojev na cesti, znaša doseg vožnje izključno na elektriko, brez izpustov, od 40 do 80 km. Kolesa Ampere so vedno gnane z električno energijo. V režimu delovanja podaljšanega dosega, ko se akumulatorji izpraznijo, se samodejno vključi generator, 1,4-litrski bencinski motor z največjo močjo 63 kW/86 KM), ki napaja pogonski sklop z električno energijo. Sistem podaljšanega dosega zagotavlja operativni radij vozila 500 km. Navor 370 Nm, ki je na voljo hipno, zagotavlja Amperi pospešek od nič do 100 km/h v devetih sekundah in največjo hitrost 161 km/h.

Opel je prvi izdelovalec avtomobilov, ki je sklenil dogovor z 42 dobavitelji energije, za dobavo električne energije uporabnikom električnih avtomobilov iz obnovljivih virov. Ko električna vozila delujejo na energijo iz obnovljivih virov, takrat zares zmanjšujejo izpust ogljikovega dioksida in zmanjšujejo vpliv na klimatske spremembe.

Zahvaljujoč zmogljivostim sistema podaljšanega dosega so uporabniki Ampere, ob vožnji avtomobila na električno energijo iz akumulatorjev, vedno deležni do okolja prijazne mobilnosti, ne da bi se ob tem obremenjevali z omejenim dosegom.

Vir: GM

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Enajst milijonov Oplov iz španske tovarne v Figueruelas je zaokrožila Meriva
Deltawing Project, izviren dirkaški projekt Nissana za dirko v Le Mansu