Novice

Opel Grandland X tudi kot priključni hibrid

Pri nemški znamki Opel so najavili, da bo eden njihovih najpomembnejših modelov, srednje velik križanec Grandland X, ki so ga svetovni javnosti prvič pokazali v Frankfurtu, na voljo tudi kot priključni hibrid. S tem bo postal prvo Oplovo množično vozilo s tovrstno pogonsko opcijo.

Novi Oplov križanec, ki je nastal v skupnem sodelovanju s koncernom PSA ter si deli platformo (EMP2) s Peugeotom 3008 in prihajajočim Citroënom C5 Aircross, bo leta 2019 na voljo tudi kot priključni hibrid. S tem bo postal po modelu Ampera drugi Oplov avtomobil s takšnim pogonom.

Grandland X se bo sicer ponašal s povsem konvencionalnim priključno hibridnim sistemom, kot je npr. vgrajen v Mitsubishiju Outlander PHEV, kjer bo osnova pogona bencinski motor z visokim izkoristkom, ki bo v kombinaciji z električnim motorjem zagotavljal večji doseg. Pri Oplu so namreč ugotovili, da se dizlom v Evropi počasi izteka čas, tovrstne pogonske alternative pa bodo čedalje bolj zanimive.

Oplovo srednje veliko športno uporabno vozilo, ki ga bodo izdelovali v PSA-jevi tovarni v francoskem Sochauxu, bo prišel med prve evropske kupce že v tem mesecu.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znani so kandidati za Svetovni avto leta 2018
Video za Ferrari Portofino, ki je nastajal v Sloveniji