Novice

Opel Zafira Tourer: Zmogljiv kompaktni enoprostorec z IntelliLinkom

Zmogljivosti in najboljši informacijsko zabavni sistem v razredu: Opel Zafira združuje številne talente

. Z novo generacijo motorja 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo največje moči 147 kW/200 KM in največjega navora 300 Nm z »overboostom«, je Zafira Tourer eden izmed najbolj zmogljivih in kompaktnih enoprostorcev na trgu. Vsestransko uporabnost združuje z vsebinami in prednostmi najsodobnejšega Oplovega sistema IntelliLink, ki v avtomobil integrira številne funkcije pametnih telefonov ter tako voznika in potnike poveže s svetom okoli njih. Za najbolj zmogljivo Zafiro Tourer z 200 KM in z naprednim sistemom IntelliLink CD 600 je potrebno odšteti 28.940 evrov. Poleg tega je mogoče sleherno Zafiro Tourer naročiti s sistemom IntelliLink.

Preprosto: Visoko resolucijski barvni zaslon in glasovno upravljanje navigacije

Zahvaljujoč integraciji pametnega telefona v avtomobil, zagotavlja inovativna Oplova IntelliLink tehnologija najvišjo raven informativno zabavnih storitev, skladnih z osebnimi potrebami in željami slehernega uporabnika. IntelliLink sistem v Zafiri Tourer združuje CD enoto, radio AM/FM, priključek AUX/USB, nadzor in upravljanje iPod/mp3 ter pametni telefon preko stikal na volanskem obroču. Ob tem združuje sistem tudi povezavo Bluetooth za prostoročno uporabo telefona in storitev pretočnih radijskih vsebin. Številne funkcije sistema je mogoče glasovno upravljati. To velja tako za telefon povezanim s sistemom, kot za navigacijski sistem. Obe izvedbi radio CD 600 IntelliLink in Navi 950 Europe IntelliLink posredujeta prispele SMS glasovno. Ob mirovanju vozila je mogoče preko USB priključka pregledovati na zaslonu sistema tudi slike shranjene na različnih napravah. Veliki sedempalčni visoko resolucijski barvni zaslon združuje vmesnik z izjemno IntelliLink grafiko za preprosto upravljanje in popoln nadzor sistema.

Delovanje navigacije sistema Navi 950 IntelliLink je izjemno hitro in natančno. Vnos ciljev je olajšan tako s tradicionalnim nadzornim gumbom, kot z glasovnim upravljanjem preko hitrega, tako imenovanega »one shot entry«, (zahtevamo navigacijo, izgovorimo »enter address« in dodamo naslov). Povečava in zmanjšanje zemljevida je sedaj dobesedno hipno, posodobitve pa je mogoče preprosto namestiti preko USB priključka. Na vrh ponudbe sodi izvedba Navi 950 Europe IntelliLink s podatkovno bazo za celotno Evropo, vključno z Rusijo in Turčijo.

Vozniki Zafire Tourer, ki si želijo kar najbolj pestro ponudbo radijskih programov in posebej kakovosten zvok, lahko nadgradijo zabavno informacijski sistem s storitvijo DAB+ (Digital Audio Broadcast). Poleg občutnega povečanja dosegljivih radijski postaj zagotavlja ta možnost tudi izjemno kakovost zvoka, povsem primerljivo s CD predvajalnikom.

Vrhunsko v potniškem prostoru, vrhunsko pod motornim pokrovom

Zafira Tourer je glede zmogljivosti skladna z merili izjemnosti naprednega informacijsko zabavnega sistema. Pod njenim motornim pokrovom namreč deluje tudi prepričljiv motor nove generacije 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo z največjo močjo 147 kW/200 KM. Z njim Oplov kompaktni enoprostorec preseže večino tekmecev tako z močjo, kot navorom. Od 1700 do 4700 vrtljajev na minuto doseže posebej prepričljivih 300 Nm navora, s čimer so Zafiri Tourer zagotovljene vrhunske zmogljivosti, ki presegajo merila za kompaktne enoprostorce.

Velika zaloga navora pri majhnih vrtljajih zagotavlja enkratno prožnost. Z novim motorjem tako Zafira Tourer pospeši od nič do 100 km/h v 8,9 s in od 80 km/h do 120 km/h v peti prestavi v le 8,3 s, kar je vsekakor izjemna vrednost za kompaktni enoprostorec s sedmimi sedeži. Ob največji hitrosti 225 km/h znaša poraba goriva s pomočjo sistema Start/Stop 7 l/100 km (skladno s proceduro testiranja NEDC), s povprečnim izpustom CO2 164 g/km. Tekoče in mirno delovanje z odločno zadušenima hrupom in tresljaji, ki so tipične značilnosti visokokvalitetnih motorjev Opla, zagotavlja tudi nova generacija šeststopenjskega ročnega menjalnika s tekočim in hitrim prestavljanjem, z najmanjšim zahtevanim naporom.

Motor 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo z največjo močjo 147 kW/200 KM je del Oplove široko zastavljene ofenzive novih modelov in pogonskih agregatov. Kot najbolj zmogljiv motor razširja ponudbo pogonskih agregatov Zafire Tourer ,v katero sodi še najbolj zmogljiv dizel 2.0 BiTurbo CDTI z največjo močjo 143 kW/195 KM in največjim navorom 400 Nm. Nova generacija izjemno tiho delujočega motorja 1.6 CDTI največje moči 100 kW/136 KM, z največjim navorom 320 Nm porabi le 4,1 l/100 km (109 g CO2/km) in motor 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo doseže največjo moč 125 kW/170 KM. Bogato ponudbo dizelskih in bencinskih motorjev Zafire Tourer dopolnjuje še motor 1.4 LPG (utekočinjen naftni plin) pogonska sklopa največje moči 103 kW/140 KM.

Najbolj zmogljiva Zafira Tourer je navzven prepoznavna po dveh izpušnih ceveh in napisu »turbo« na zadnjem delu, diskretni oznaki za tiste z očmi izostrenimi za detajle. Oplovo prilagodljivo podvozje FlexRide omogoča Zafiri Tourer v popolnosti prenesti motorne zmogljivosti na cesto, ob izbiri koles velikosti od 17 do 19 palcev.

Vir: Opel

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Svetovna premiera novega Audija RS 5 DTM v Ženevi
CeBIT 2014: koncern Volkswagen predstavlja vizionarske avtomobilske funkcije