Novice

Osma reinkarnacija Toyote Hilux

Toyota je po dolgem čakanju razkrila osmo generacijo svojega poltovornjaka Hilux.

Hilux je Toyota označila kot popolnoma nov model, ki je s prehodom v naslednjo generacijo v dolžino zrasel za 70 milimetrov, v širino pa pridobil 20 milimetrov. Strešna linija je nižja in v nosu vozila sta nameščena nova LED žarometa z dnevnimi lučmi. Spremenjeno zunanjo obliko nadgradi bolj globok prednji odbijač, poudarjeni loki na blatnikih in bolj izrazite linije. Tudi na zadku je viden na novo oblikovan odbijač, v njem pa je serijsko nameščena kamera za pomoč pri vzvratni vožnji. Odvisno od paketa opreme so na modelu Hilux nameščena 16-, 17-, ali 18-palčna aluminijasta platišča.

Potniška kabina je po novem bolj podobna tisti iz osebnih vozil in japonski proizvajalec trdi, da so ustvarili najboljše razmerje med uporabnostjo in udobnostjo. Največja novost so zagotovo večopravilna enota z zaslonom na dotik, spremenjeno stikalo za izbiro štirikolesnega pogona, usnjeno oblazinjenje in LCD zaslon, nameščen med merilnik hitrosti in merilnik vrtljajev.

Motorna paleta se razlikuje glede na tržišče, na voljo pa bo 2,4-litrski prisilno polnjeni dizelski agregat s 119 kilovati in 400 njutnmetri navora, ki se mu bo ob bok postavil 2,8-litrski prisilno polnjeni dizelski agregat s 132 kilovati in 450 njutnmetri navora. Ponudbo bosta zaokrožila 2,7-litrski atmosferski štirivaljni bencinski agregat z 122 kilovati in največji štirilitrski šestvaljnik z 207 kilovati. Toyota bo k svojim motorjem ponudila 6-stopenjski ročni ali 6-stopenjski samodejni menjalnik.

Novi Hilux bo imel impresivne sposobnosti, saj lahko vleče prikolico z največjo težo 3.500 kilogramov, v tovorni del pa uporabnik naloži do 1.240 kilogramov tovora.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osma reinkarnacija Toyote Hilux"


firebird
8 leta 11 meseci nazaj

A pritrdilno mesto za Browning na kesonu ni predvideno?

 
Renault Kadjar v Franciji od 22.990 evrov
Avtomobilska sivina