Novice

Pet milijonov Volvo vozil izdelanih v tovarni v Ghentu

Tovarna Volvo Car Groupa v Ghentu, Belgiji, je izdelala pet milijonov vozil od svojega začetka leta 1965. »To je velik mejnik za celotno Volvo skupino. Pet milijonov vozil je pomemben dosežek,« pravi Lars Wrebo, višji podpredsednik proizvodnje pri Volvo Car Group.

Pet milijonto vozilo je bilo volvo V40 D2, ki se zapeljalo po proizvodnji liniji v Ghentu konec leta 2012. Skoraj 5.000 zaposlenih se je podpisalo na vozilo, ki si ga lahko ogledate trenutno na avtomobilskem salonu v Bruslju.

»Podpisovanje tega vozila simbolizira našo proizvodnjo strokovnost in ekipno delo, saj vsi mi skupaj sodelujemo v proizvodnji teh vozil. Pet milijonto Volvo vozilo ne naznanja konca izjemne zgodovine – še vedno igramo pomembno vlogo znotraj belgijske ekonomije in nadaljujemo z investicijami v Ghentu,« pravi Geert Bruyneel, generalni direktor Volvo Car Gent.

Tovarna v Ghentu je zrastla v Volvovo največjo, glede na število proizvedenih vozil. »Od leta 2003 je proizvodnja izjemno narastla, saj sledimo naši odločitvi, da se tukaj osredotočimo na proizvodnjo manjših Volvo modelov. Volvo Car Gent bo še naprej temelj naše industrijske strukture,« pravi Lars Wrebo.

V zadnji letih je Volvo Car Gent proizvedel več vozil kot kadarkoli prej. 2011 je bilo rekordno leto, saj je bilo proizvedenih kar 265.000 vozil. 2012 pa je tretje najboljše leto v zgodovini tovarne, s 258.000 izdelanimi vozili.

Trenutno se proizvajajo trije različni modeli. Volvo XC60 je bil predstavljen leta 2008 in je trenutno najbolje prodajano Volvo vozilo na svetu. Od lani pa se proizvajata tudi V40 in različica V40 Cross Country. Oba modela imata zelo obetajoče prodajne začetke. Tretji model, ki se proizvaja v Ghentu, pa je volvo S60 od leta 2010.

Zgodovina tovarne Ghent

Volvo Car Gent je pričel s proizvodnjo let 1965. Prvo proizvedeno vozilo je bilo volvo 120, bolj poznano pod imenom volvo Amazon. Ko je bila proizvodnja manjših Volvo modelov prenesena iz NedCara na Nizozemskem v Ghent, je kapaciteta narastla na 270.000 vozil, kar je povzročilo uvedbo tretje izmene.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
79.586 odgovorov in en srečen glavni nagrajenec Michelinove nagradne igre
Uraden začetek izdelave Opel Adama: Sodoben življenjski slog in inovacije »Made in Eisenach«