Novice

Peugeot Rifter v naslednjo generacijo z novim imenom

Za Citroënovim Berlingom in Oplovim Combom Life smo pričakovali še Peugeot Tepee, dobili pa Rifter.

Peugeot menjavo imena argumentira z dejstvom, da so želeli dodatno izpostaviti komponento prostočasnih aktivnosti, v katerih uživajo bodoči vozniki zamenjave za Partner Tepee, ki je, enako kot Berlingo in Combo Life, zasnovan na PSA-jevi platformi EMP2, kar mu med drugim prinaša tudi nabor najsodobnejših vozniških pripomočkov.

Ključna vodila pri zasnovi so bila prostornost, vzdržljivost, modularnost in kompaktnost in glede na razkrito smo zaenkrat brez pripomb. Tudi Rifter je seveda namenjen petim ali sedmim potnikom ter omogoča izbiro med krajšo (4,40 m) in daljšo (4,75 m) izvedenko. Pri 5-sedežni standardni izvedenki je 775 litrov prostornine pod polico, pri podaljšani izvedenki s preklopljenimi sedeži pa vse do 4.000 litrov pod stropom.

Od obeh sorodnikov ga še najbolj ločujeta svetlobni podpis zunaj in ureditev i-Cockpit znotraj, sicer pa bo na pogled še nekoliko bolj izrazit v različici GT Line.

Ob naprednem sistemu kontrole zdrsa bo Rifter na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, ki ga za model zagotavlja partnersko podjetje Dangel. Med bencinskimi motorji sta dve različici 1,2-litrskega agregata – PureTech 130 KM S&S z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 (na voljo tekom 2019) ter PureTech 110 KM S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Med dizelskimi motorji je 1,5-litrski agregat na voljo v treh različicah moči – BlueHDi 130 KM S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8, BlueHDi 100 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ter BlueHDi 75 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

334D779A-4770-4234-82F6-871914B30B79

Prav posebno izvedenko predstavlja koncept Rifter 4×4 s prej omenjenim štirikolesnim pogonom Dangel, ki je poleg tega opremljen s posebnimi terenskimi pnevmatikami BF Goodrich, dodatno dvignjen od podlage za 80 mm in ima na strehi nameščen šotor Overland proizvajalca Autohome, da se popotnik lahko ustavi, kjer si pač zaželi. Nabor dodatkov zaokrožuje električno gorsko kolo Peugeot eM02 FS Powertube z baterijo, integrirano v okvir kolesa. Peugeot bo koncept prikazal na salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Zoe z novim motorjem
Land Rover s pametnim telefonom, vzdržljivim kot njihovi terenci