Novice

Peugeot se vrača na Pikes Peak

Peugeot se bo z modelom 208 T16 Pikes Peak in voznikom Sébastienom Loebom udeležil ekstremne preizkušnje 2013 Pikes Peak Hill Climb, ki se bo letos odvila 30. junija.


Ničesar ne prepuščajo naključju

Peugeot očitno meri le in zgolj na zmago, saj se bodo v vzponu na Pikes Peak združile moči avtomobila Peugeot 208 T16 z voznikom Sébastienom Loebom ter partnerjev Total, Red Bull in Michelin. Epska dirka Arija Vatanena, ki je bila veličastno dokumentirana v nagrajenem filmu Climb Dance bo morda dobila svoje nadaljevanje.

Pri Peugeotu pravijo, da imajo motošport zapisan v DNA, zato so ekstremne dirke kot je Pikes Peak Hill climb naraven izziv. Edinstven potek tekmovalne poti so v celoti asfaltirali šele lani; sestavlja ga 156 zavojev preko razdalje 20 kilometrov, ki popeljejo tekmovalce z nadmorske višine 2.800 m na najvišjo točko 4.300 m.n.m. Pikes Peak je za Indianapolisom druga najstarejša ameriška tekmovalna motošport preizkušnja, zloglasna po svoji zahtevnosti.

Sébastien Loeb, devetkratni prvak svetovnega rally prvenstva, bo svoj prvi nastop na Pikes Peaku opravil z dovoljenjem Citroëna. Največja skrivnost torej ostaja dirkalnik: 208 T16 Pikes Peak bo svoje prednosti in skrivnosti predvidoma razkril v sredini aprila.

Vir: Povzeto po sporočilu za javnost Peugeot

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peugeot se vrača na Pikes Peak"


CITROENAR-ST-1
11 leta 21 dni nazaj

Glede na to, da je Sébastien Loeb praktično ne samo najboljši reli voznik, vsaj sodeč po rekordnih 9 naslovih svetovnega prvaka je pa absolutno najboljši na asvaltu, tako da….
Pa tudi 208 bo verjetno kos nalogi!
Konaj čakam!

 
Novi Golf je “svetovni avto leta 2013”
URI – Soča z novim vozilom, prirejenim za gibalno ovirane