Novice

Peugeotovo enoprostorsko udobje visokega razreda

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bodo pri francoskem Peugeotu predstavili model Traveller, ki vstopa v svet limuzinskih kombijev in VIP mini-busov.

Konstrukcijska osnova Peugeotovega predstavnika v razredu limuzinskih kombijev, ki je bila povzeta po modularni platformi EMP2, združuje kompaktne zunanje dimenzije z maksimalno prostornostjo. Traveller tako ponuja do 9 prostornih sedežnih mest in 1500 litrov prostornine prtljažnika oziroma do 4900 litrov (ob odstranitvi zadnjih sedežev).

Na voljo so tri dolžine (od 4,60 m do 5,30 m) in zgolj 1,90 m višine, kar zagotavlja vstop v pokrita parkirišča. Izvedenki Standard in Long s 4,95 m in 5,30 m sodita med najbolj iskane modele na trgu, izvedenka Compact, ki je s 4,60 m dolžine edinstvena v tem segmentu, pa prav tako omogoča prevoz do 9 potnikov. Z majhnimi merami in kratkimi previsi Traveller ponuja nadvse priročno upravljanje za vsakodnevno rabo tudi v urbanih središčih. Verzija Traveller Business VIP nudi potnikom na zadnjih sedežih razporeditev s 4 ali 5 sedeži v usnju, ki so obrnjeni eden proti drugemu.

Pri Peugeotu hkrati ponujajo številno opremo za udobje in varnost najnovejše generacije, ki je vsaj v tem avtomobilskem segmentu še vedno redka (bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem, prosojni zaslon za prikaz podatkov in odčitavanje prometnih znakov, dvižno zadnje steklo, zastekljena streha, Active Safety Brake, samodejni preklop dolgih luči, kamera VisioPark 1 za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj).

Pod motornimi pokrovi so na voljo moderni in učinkoviti motorji, z razponom moči od 70 kW do 133 kW, na razpolago pa je tudi nov samodejni menjalnik EAT6. Najbolj učinkovita izvedenka Travellerja porabi 5,1 l/100 km (133 g/km CO2), vsi modeli iz izbora pa skupaj povprečno dosegajo 5,4 l/100 km (140 g/km), kar predstavlja najboljšo vrednost v tej kategoriji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peugeotovo enoprostorsko udobje visokega razreda"


ucmanster
8 leta 2 meseci nazaj

hudo dobr!

 
Prihaja prvi električni Opel
Novi Renault Scenic pod ženevskimi žarometi