Novice

Po vozniško dovoljenje na Češko

Nemški vozniki, ki so zaradi prekrškov v prometu izgubili vozniško dovoljenje, so na sosednjem Češkem našli »ugodno« rešitev. Vsaj dokler jim policija ni stopila na prste!

estock_commonswiki_267037_l

 

Češka policija v  Karlovyh Varyh je pričela s preiskavo nelegalne prodaje vozniških dovoljenj, ki so jih ponujale češke avtošole. Tako so nemški vozniki, ki so izgubili svoja vozniška dovoljenja zaradi alkohola ali drog, lahko preko meje kupili novega za okrog 3.000 evrov, brez da bi opravljali teoretični in praktični del.

Policija je ta teden aretirala predstavnika avtošole ter dva tolmača, poleg tega pa opravljajo tudi hišne preiskave. Domnevni organizatorji omenjenega dejanja so kupcem čeških vozniških dovoljenj pomagali tudi pri upravnih postopkih in prijavi stalnega prebivališča na Češkem.

Češka policija, ki je pri tokratni preiskavi sodelovala s policijo v Oberpfalzu in Baden-Württembergu, hkrati dodaja, da je bilo do sedaj odkritih 79 primerov tovrstne manipulacije, omenjenih kaznivih dejanj pa je verjetno še več.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Doco.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Po vozniško dovoljenje na Češko"


Locher
8 leta 5 meseci nazaj

Kaj pa VW afera? Nemci so izvzeti?

mavrica
8 leta 5 meseci nazaj

Češka, Albanija, Slovenija…. vse lahko daš v isti koš

 
Toyotin križanec bi se lahko imenoval Auris Cross
Lexus s skrivnostno fotografijo napoveduje novinca v Tokiu