Novice

Pod drobnogledom tudi Daimler

Te dni so preiskovalci zelo aktivni, tokrat so potrkali na vrata v Daimler AG.

Nemški proizvajalec vozil Daimler AG je potrdil, da pripravlja interno preiskavo glede možnih anomalij pri certificiranju emisijskih procesov. Za pričetek preiskave so odgovorni pri ameriškem ministrstvu za pravosodje, kjer so prejšnji teden stopili v kontakt z Daimlerjem.

”Daimler popolnoma sodeluje z oblastmi, zato bo posledično preiskal vse mogoče indikacije o nepravilnostih in seveda sprejel vse potrebne ukrepe,” so pri podjetju dejali v pisni izjavi. Zaenkrat z ameriškega ministrstva ne dajejo izjav, a se preiskava v največji meri nanaša dizelske agregate iz družine BlueTec. V februarju so ameriški lastniki vozil z vgrajenim agregatom BlueTec namreč vložili tožbo proti podjetju, saj naj bi se sistem za nadzor onesnaževanja ugasnil ob nižjih temperaturah.

Tožniki Daimlerju očitajo, da imajo njihova vozila nameščeno podobno napravo kot 600.000 Volkswagnovih vozil. V primeru agregatov BlueTec trdijo, da se sistem za zmanjševanje emisij NOx ugasne ob temperaturi motorja, nižji od 50 stopinj celzija. Posledica je kar 19-krat večji izpust delcev v zrak. Pri Daimlerju so se na tožbo odzvali kot brezosnovno, zato pri ministrstvu pregledujejo nastalo situacijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupino PSA so obiskali francoski preiskovalci
Audi nežno prenovil modela A6 in A7