Novice

Podoba nove Škode Fabie

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, ki bo za širšo javnost odprt med 4. in 19. oktobrom, bo Škoda predstavila tretjo generacijo modela Fabia. Že sedaj pa so pri češkem proizvajalcu objavili prve fotografije.

Nova Fabia, ki bo v primerjavi s predhodno generacijo širša za kar 9 centimetrov in nižja za 3 centimetre, je prva serijska Škoda, pri kateri so oblikovalci povzeli linije koncepta VisionC, predstavljenega na letošnjem ženevskem salonu. Pri končni obliki avtomobila pa je sodeloval tudi njihov oddelek Škoda Motorsport.

Glavni oblikovalec pri Škodi, Slovak Jozef Kabaň, ob tem dodaja, da so se med razvojem tretje generacije Fabie osredotočili na ustvarjanje športnejšegbaolj športnega vozila. Končni rezultat je mlad, svež in moderen kompakten avto, ki postavlja nove standarde v svojem segmentu.

Motorji pri novi Fabiji imajo normirano porabo v povprečju do 17 odstotkov nižjo kot pri predhodniku. V ponudbi bodo štirje bencinski in trije dizelski motorji, vsi s standardnim sistemom start-stop ter rekuperacijo kinetične energije. Menjalniki bodo bodisi ročni ali DSG. Pri bencinskih agregatih bodo tako v ponudbi trivaljni 1.0 MPI ter štirivaljni 1.2 TSI (med 44 kW in 81 kW), pri dizelskih pa novi 1.4 TDI (med 55 kW in 77 kW). Najvarčnejša bo izvedba Fabia GreenLine 1.4 TDI (55 kW) z normirano porabo 3,1 l/100km ter emisijami CO2 82 g/km.

Na Češkem predvidevajo, da se bo cena nove Fabie pričela pri 249.000 čeških kronah (8.950 eur).

Avtomobilizem.com (Vir: auto-medienportal.net. Foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Podoba nove Škode Fabie"


Firediver
9 leta 8 meseci nazaj

Čisto vsi modeli iz VAG grupe sledijo enakim linijam in upam reči, da je tudi armaturka (čeprav tukaj ni nobene slike) preveč vzorno pospravljena, da je že podobno dolgočasna kot pri vseh ostalih koncernskih modelih.

Da so si bratje in sestre podobni med seboj že razumem, da je pa to tako evidentno tudi med bratranci in sestričnami pa zna bit, da so se njihovi starši malce preveč igrali med seboj…

9 leta 8 meseci nazaj

@xxl a ni vedno tako? 🙂

xxl
9 leta 8 meseci nazaj

No ja,v tej izvedbi že,bomo videli osnovno različico,ta je že ziher 15 000+ eura.

kamela
9 leta 8 meseci nazaj

Lepa!

 
Tesla podaljšuje garancijo na osem let
Pozitivna okoljska bilanca novega Audija TT