Novice

Ponaredki poskrbeli za vpoklic Aston Martina

Za kakšne stvari smo naivno verjeli, da se enostavno ne morejo zgoditi. Kitajski dobavitelj stopalk za plin je poskrbel za največji vpoklic pri Aston Martinu.

Pri Aston Martinu so že junija 2013 vpoklicali 700 vozil zaradi pokvarjene stopalke za plin, ki se lahko med uporabo zlomi brez opozorila, z nepredvidljivimi posledicami za potnike v vozilu in ostale udeležence v prometu.

A so pri Aston Martinu po poročanju Reutersa sedaj še v večjih škripcih, saj bo razširjen vpoklic zajemal kar 17.590 vozil. Vzrok je ponovno uporabljena plastika kitajskega dobavitelja Shenzhen Kexiang Mould Tool Co Limited, ki ne ustreza zahtevanim standardom kvalitete, saj je slednji za izdelavo uporabil ponaredke DuPont plastičnih materialov. Iz dokumentacije je razvidno, da je material dobavljalo podjetje Synthetic Plastic Raw Material Co Ltd iz Dongguana.

Na menjavo stopalke so poklicali vse modele Aston Martin z izjemo Vanquisha. Vpoklic pokriva vsa vozila z volanom na levi strani, izdelala po novembru 2007 ter vozila z volanom na desni strani, izdelana po maju 2012. S tem je nesrečni kitajski proizvajalec plastičnih stopalk poskrbel za vpoklic skoraj treh četrtin vseh Aston Martinov, izdelanih v tem obdobju, od tega 7.271 vozil v Evropi.

Zaenkrat na srečo še niso zabeležili primera zlomljene stopalke za plin in s tem povezane nesreče, odkrili pa so 22 slabih delov.

Trenutno Aston Martinu material neposredno dobavlja pooblaščen DuPontov distributer, obe podjetji pa sta na Kitajsko poslali zaposlene, ki v proizvodnji stopalk preverjajo vsako posamezno vrečo DuPontovega plastičnega materiala.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog.com, Reuters. Foto: Aston Martin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën vstopa v novo dobo z vozilom C4 Cactus
Sestavi si avto v eni uri