Novice

Poplave ustavile proizvodnjo Audijev

Poplave, ki so v zadnjih dneh zajele vzhodni del nemške zvezne dežele Baden-Württemberg in so zahtevale človeška življenja, so prizadele tudi Audijevo tovarno v mestu Neckarsulm.

Poplave, ki so Nemčijo zajele z nedelje na ponedeljek, so tako zalile tudi dele tovarne v Neckarsulmu, kjer ingolstadska znamka proizvaja svoje modele A4, A5, A6, A7, A8 ter športni R8. Tovarna namreč stoji poleg kanala pri reki Neckar ter pritoku Sulm, ki sta tokrat poplavljala, proizvodnjo pa so morali zaustaviti za en dan.

V omenjeni Audijevi proizvodni enoti sicer 16.000 zaposlenih sestavi 1.300 vozil dnevno, pri čemer so se lahko v lanskem letu pohvalili s kar 272.103 izdelanimi avtomobili.

K sreči pa tokratne poplave niso zajele Mercedes-Benzovega obrata v mestu Untertuerkheim, v katerem 18.000 zaposlenih sestavlja znamkine motorje in menjalnike ter se prav tako nahaja v prizadeti zvezni deželi Baden-Württemberg

Povodenj je v Nemčiji prizadela mnoge lastnike avtomobilov, katerim nemški avtomobilski klub (AvD) svetuje, naj tovrstnih avtomobilov nikakor ne poskušajo vžgati, ko so še v vodi, saj lahko pride do trajnih posledic. Avtomobile naj pregledajo strokovnjaki, saj je lahko prišlo do resnejših poškodb na elektronskih komponentah in motorju.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Motor Talk. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel v Nemčiji že sprejema naročila za prenovljeno Mokko X
Prve uradne fotografije prenovljene Opel Zafire