Novice

Porscheju se je zmešalo, 515 kilovatov moči za 911 GT2 RS

Ko že misliš, da 911 ne more postati bolj divji in razgrajaški, te pri Porscheju presenetijo in izdelajo različico GT2 RS. Dirkaško nastrojen, cestno legalni Porschejev izstrelek ima 515 kilovatov moči in 750 njutnmetrov navora.

Kako prosim? 515 kilovatov moči in 750 njutnmetrov navora v 911, ki povrh vsega lahko vozi po običajnih cestah? Prav ste prebrali. Nemški proizvajalec športnih vozil je na festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavil najmočnejši 911 v zgodovini podjetja. 3,8-litrski šestvaljni agregat s pomočjo dveh turbopuhal in 7-stopenjskega samodejnega menjalnka PDK izstreli 911 GT2 RS do stotice v 2,8 sekundah ter doseže maksimalno hitrost 340 km/h.

Enak motor lahko najdemo v modelu Turbo S, vendar ima v GT2 RS nameščena večja turbopuhala, dodatno hlajenje in edinstven izpušni sistem iz titana. Prenos moči je speljan izključno na zadnji kolesni par, vendar so inženirji uporabili veliko različnih trikov za izboljšanje vodljivosti, ki vozniku omogočajo vožnjo s takšno močjo. Med pomembnejše izboljšave sodi krmiljenje zadnjih koles in izredno ”lepljive” pnevmatike različnih dimenzij – spredaj 265/35 R20 in zadaj 325/30 R21. Za zaviranje skrbi paket keramičnih zavor.

Karoserijo sestavlja kar precej delov iz ogljikovih vlaken – pokrov motorja, sprednja blatnika, zadnja zračnika in nekaj manjših delov na zadku. Streha je izdelana magnezija, vse skupaj pa pripomore, da se kazalec na tehtnici ustavi na 1.470 kilogramih. Najbolj dirkaško nastrojeni kupci se lahko odločijo še za paket Weissach, ki skupno maso, zaradi izdatne uporabe titanija in ogljikovih vlaken, zmanjša za dodatnih 30 kilogramov.

Potniška kabina je oblečena v alkantaro in ima elemente iz ogljikovih vlaken. Opcijski paket Chrono razširi delovanje večopravilne enote, saj je mogoče na njej prikazovati podatke o vozilu, hitrosti prevoženih krogov, vse skupaj pa lahko voznik nadzoruje in pregleduje preko aplikacije Porsche Track Precision.

Kupci bodo lahko pričeli podirati osebne rekorde na Nürburgringu ob koncu letošnjega leta, še prej pa bodo morali Porscheju nakazati vsaj 285.220 evrov. Kot pravijo Nemci, bodo z 911 GT2 RS tudi sami poskusili podreti rekord na slovitem dirkališču, štoparica pa bi se morala po prvih predvidevanjih ustaviti pod sedmimi minutami.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Porscheju se je zmešalo, 515 kilovatov moči za 911 GT2 RS"


kekec44
6 leta 9 meseci nazaj

Zmešalo ? Čemu saj je Porsche,drugače pa ja,komaj caplja za Nissanom GTR ki je tudi serijski avto in le polovico cene tega Porscea,Seveda je pa Porsce,kapo dol

 
Rezultat potepanja Chucka Norrisa po Sloveniji
Prvi Tesla Model 3 bo izdelan v petek