Novice

Pravi zvok Porscheja

Porsche AG stavi na BASF-ovo zvočno izolacijo Basotect v motorju Panamere. Melaminska pena Basotect Panamerinemu dizelskemu motorju zagotavlja klasičen Porschejev zvok, ki ga vozniki zelo dobro poznajo in obožujejo.

Basotect uporabljajo za absorpcijo zvoka v motorjih vozil, ki so v daljšem časovnem obdobju izpostavljeni visokim temperaturam.

BASF-ova pena se uporablja tako za zvočno kot termalno izolacijo Porschejevega motorja. Poleg svojih dobrih akustičnih lastnosti in visoke toplotne odpornosti je nizka teža pene tisto, kar še posebej privlači Stuttgartske razvijalce ekskluzivnih avtomobilov. Basotect se uporablja za absorpcijo zvoka v motorjih vozil, kjer so prisotne visoke temperature v daljšem časovnem obdobju, predvsem v predelnih stenah med motorjem in notranjostjo avtomobila.

Glavne prednosti Basotecta

Basotect je poznan po svoji izjemni akustični lastnosti. Zahvaljujoč svoji strukturi ima zelo dobro absorpcijo zvoka v srednje in visoko frekvenčnih območjih. Panamerini vozniki in potniki lahko zato uživajo v tipičnem zvoku Porschejevega motorja, brez neprijetnega dodatnega hrupa. Melaminska pena je lažja od izolacijskih materialov, ki se običajno uporabljajo v avtomobilskih motorjih. Poleg tega tudi zmanjšuje porabo goriva in emisije CO2. Pena Basotect je zelo visoko toplotno odporna, tudi pri 200 stopinjah Celzija in več, kar je tudi poglavitni razlog za to, da vedno več proizvajalcev posega po tem materialu. Jürgen Ochs, vodja podjetja NHV Body, pravi: »Panamerin šest valjni dizelski motor je redno izpostavljen temperaturam, višjim od 180 stopinj Celzija, vendar Basotect prenese tudi te ekstremne pogoje.«

Melaminsko peno lahko z brušenjem natančno obdelajo, kar omogoča, da dimenzije prilagodijo tudi za zelo tesne prostore. Zaradi vseh prepričljivih lastnosti materiala pri Porscheju pravijo, da bodo Basotect uporabljali tudi za nadaljnji razvoj.

Vir: Basotect

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Pravi zvok Porscheja"


Blinder
12 leta 2 dni nazaj

ql. v6 diesel ima soliden zvok, čeprav ne glih isti ko porschejev flat 6

INFINITI
12 leta 2 dni nazaj

Zelo zanimiv članek. Še kaj takšnega v bodoče 😉

 
Audi RS Q3 concept
Volvo na avtomobilskem salonu v Pekingu: Lansiranje volva V60 in V40 pospešuje rast na Kitajskem proti 200.000 vozil