Novice

Predstavljen novi Mini Clubman

Pri angleškem Miniju so predstavili novo generacijo modela Clubman, ki se v precejšnji meri naslanja na koncept, predstavljen na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Prva generacija Clubmana, ki so jo pri »bavarskem« Miniju uvedli leta 2007, je predstavljala precej nekonvencionalno karavansko različico malega Minija. Clubman je bil prepoznaven po enih stranskih vratih na levi strani ter po dveh na desni, pri čemer so se zadnja, podobno kot pri Mazdi RX8, odpirala v nasprotno smer.

Nova generacija Clubmana se po prvih slikah sodeč še vedno ponaša s krilnimi prtljažnimi vrati, a so stranska sedaj le bolj običajna. Je podobnih mer, kot lani predstavljen koncept (dimenzije najdete v galeriji), pri čemer se je v primerjavi s svojim predhodnikom  malenkostno razširil.

Novi Clubman je nastal na enaki platformi UKL1, namenjeni spredaj gnanim vozilom, kot novi Mini, BMW Active Tourer ter BMW X1. Pod motornim pokrovom pa bodo prav tako na voljo trivaljni in štirivaljni motorji, kot pri krajši verziji (specifikacije za slovenski trg v galeriji).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops.com. Foto: Mini)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodin jubilej in slovenska premiera Superba
Alfa Romeo Giulia, končno!