Novice

Prenova srednje velikega Nissanovega križanca

Potem ko so pri japonskem Nissanu na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu predstavili prenovljeno verzijo Qashqaija, se je kozmetična prenova sedaj dotaknila tudi večjega modela X-Trail. Tretja generacija Nissanovega križanca, ki se je prvič pojavil na cestah leta 2013, se po novem ponaša tudi z bogatejšo varnostno opremo.

Zadnja generacija Nissanovega srednje velikega križanca na evropskem trgu sicer ni tako uspešna kot manjši Qashqai, ki žanje tržne uspehe že več kot deset let. A je povsem drugačna zgodba preko luže, kjer X-Trailova ameriška različica Rouge velja za eno najbolj popularnih športno uporabnih vozil, pri čemer je zgolj v lanskem letu našla okrog 330.000 novih kupcev.

Prenovljeni X-Trail, ki so ga predstavili v teh dneh, je tako na zunaj moč prepoznati po markantnejši sprednji maski, preoblikovanih spojlerjih, drugačni obliki svetil ter štirih novih karoserijskih odtenkih (oranžna, rdeča, modra, temno rjava). V notranjosti bo voznika po novem razvajal ogrevan volanski obroč, potnike pa voljnejše usnjeno oblazinjenje ter serijski digitalni radijski sprejemnik.

Še največjo novost v ponudbi predstavlja bogatejši nabor varnostno asistenčnih sistemov, pri čemer končno ponujajo sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev. Med omenjenimi pripomočki je moč najti še sistem za zaznavanje prečnega prometa ter funkcijo polsamodejne vožnje ProPilot, ki s pomočjo kamere prejema informacije o dogajanju na cesti in samodejno pospešuje, zavira in krmili.

Pod motorni pokrov tokratna kozmetična prenova ni posegala, zaenkrat pa še ni znano, če se bo v evropski verziji znašel tudi hibridni pogonski sklop iz ameriškega Rougea.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Talk, Auto Motor und Sport. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnološko napredni Q8 napoveduje prihodnost Audija
Subarujevi novosti le za izbrance