Novice

Prenovljena Renaut Scenic in Grand Scenic

Februarja prihodnje leto vam bomo lahko prvič na slovenskih tleh predstavili nekoliko prenovljena najbolj priljubljena družinska enoprostorca Renaut Scenic in Grand Scenic.

Glede sprememb v videzu največ povedo priložene fotografije, kjer boste osvežitve našli tako spredaj, zadaj, kot v notranjosti. Najbolj opazne bodo zagotovo nove dnevne “LED” luči. Do sedaj omejena serija “Bose” pa zaradi izjemnega odziva pri kupcih v letu 2012 postaja eden od rednih opremskih paketov v ponudbi Scenica in Grand Scenica.

Bistvo bo skrito pod pokrovom motorja

V tem vozilu boste lahko izbrali nov, okolju prijaznejši 1,6-litrski dizelski motor s 130 “konji” in sistemom start&stop. Ta motor bo zamenjal sedanjega 1,9-litrskega z enako močjo, menjava motorja pa bo v vožnji ob ohranitvi dinamičnosti in poskočnosti prinesla do 20 % nižjo porabo in manjše izpuste (114 g/km). Na strani bencinskih motorjev bo nov Energy Tce 115 motor z zgolj 135 g/km Co2 izpustov in 20 % nižjo porabo goriva v primerjaviz današnjim 1,6 16V 110 motorjem.

Scénic in Grand Scénic bosta kot prva Renaultova modela na voljo s sistemom Visio, ki vozniku s pomočjo kamere pomaga pri ohranjanju vožnje na pravem voznem pasu, obenem pa avtomatsko preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi, kadar zazna nasproti vozeča vozila. Pomoč pri speljevanju v hrib bo onemogočila nezaželeno nazadovanje vozila na klancih. In še ena novost, ki olajšuje menjavanje voznih pasov – trije kratki utripi smernikov se bodo sprožili vsakič, ko se boste narahlo dotaknili ročice za smernike.

Skratka, vsem dobro znani scenic se z letom 2012 ne bo spremenil v novo osebo, vsekakor pa se vam bo spomladi predstavil v svoji do sedaj najbolj izpopolnjeni obliki.

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chanov kotiček: Avtocestni križi
Susan Docherty je imenovana za predsednico in izvršno direktorico družbe Chevrolet Europe; Wayne Brannon zapušča GM