Novice

Pri Ferrariju pripravljajo najmanjšega Dina

Medtem ko se je v avtomobilskih krogih že kar nekaj časa govorilo o oživitvi legendarnega Ferrarijevega modela Dino, pa naj bi sedaj Sergio Marchionne potrdil omenjene govorice. Ter omenil, da ni vprašanje ali pride na trg, temveč kdaj pride.

»Baby« Ferrari, ki ga je imel italijanski proizvajalec v svoji paleti modelov med leti 1968 ter 1976 in je bil pozicioniran na začetku cenika Ferrarijevih modelov, naj bi sedaj končno dočakal svojega naslednika. A po besedah prvega moža koncerna FCA novi model ne bo predstavljal »masovnega« Ferrarija, temveč bo šlo še vedno za dovolj ekskluziven model, saj si znamka nikakor ne sme dovoliti, da bi trgu ponujala »prepoceni« modele.

Model Dino bo tako, poleg modelov California T, 488 GTB, F12 Berlinetta in FF, peti Ferrarijev model in bo alternativa Californii, pri čemer naj bi imel tudi podobno ceno (na angleškem trgu okrog 150.000 funtov). Pri italijanskem proizvajalcu, poznanem po črnem žrebcu, ostalih tehničnih podrobnosti še ne razkrivajo, a verjetno bo pod motornim pokrovom agregat V6 z dvojno turbino s približno 500 »konji«. Marchionne ob tem dodaja, da so interna testiranja pokazala, da bi bil šestvaljnik povsem primeren, da bi se vrtel v Dinu. Nenazadnje pri Ferrariju že sedaj proizvajajo turbo agregate V6 za sestrski Maserati.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Thesupermat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi Suzukijev dizel
NHTSA v boj proti vinjenim voznikom