Novice

Pri Koenigseggu se pripravljajo na nov rekord

Pri švedskem Koenigseggu se pripravljajo, da bi s svojim najbolj ekstremnim modelom One:1, ki se ponaša s kar 1.340 »konji« pod motornim pokrovom, odpeljali najhitrejši krog v zgodovini na znamenitem dirkališču Nürburgring.

Švedi so rekord omenjene steze sicer želeli zrušiti že lani med testiranjem svojega najbolj brutalnega modela, ki sicer velja za najmočnejši serijski avto na planetu. A so jim tovrstne načrte preprečili lastniki slovitega dirkališča, ko so iz varnostnih razlogov prepovedali postavljanje rekordov z omejitvijo hitrosti na nekaterih odsekih.

Z dograditvijo nekaterih varnostnih elementov na stezi so hitrostne omejitve dokončno ukinjene, zato se lahko proizvajalci ponovno podajajo v lov za naslovi najhitrejšega. Tako so tudi pri Koenigseggu že najavili ponoven prihod v Nemčijo, pri čemer še ni povsem znano ali bodo na stezo postavili enega izmed 25 izdelanih primerkov Agere RS, saj so vseh sedem (vključujoč prototipno verzijo) modelov One:1 že prodali in dostavili kupcem.

Trenutni rekord steze na dirkališču Nürburgring si sicer lasti Porsche 918 Spyder, ki je legendarno progo prepeljal v neverjetnih 6 minutah in 57 sekundah.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla je opremila model X z izboljšano baterijo
Peugeot je naredil korak naprej pri razvoju i-Cockpita