Novice

Pri Mercedes-Benzu načrtujejo SUV z električnim pogonom

Pri avtomobilskem proizvajalcu iz Stuttgarta so najavili, da bodo oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu predstavili celo vrsto povsem električno gnanih konceptnih modelov. Med drugim imajo v načrtu tudi študijo električnega športnega terenca, s katerim želijo konkurirati Teslinemu modelu X.

Pri najstarejšem avtomobilskem proizvajalcu na zemeljski obli menda precej intenzivno razvijajo električno gnano športno uporabno vozilo, ki naj bi baziral na modelu GLC, v serijski izvedbi pa naj bi se pojavil leta 2019. Z modelom, ki naj bi ga poimenovali ELC, želijo skakati v zelje Teslinemu modelu X ter prihajajočim Audijevim in Jaguarjevim električnim športno terenskim modelom. Pri novincu naj bi uporabili detajlno predelano platformo MRA, ki jo razvijajo za električno gnane modele z dvo- ali štirikolesnim pogonom.

Študija novega SUV bo hkrati utrla pot celotni družini povsem novih električnih modelov, saj se trenutno pri Mercedes-Benzu ne morejo ravno pohvaliti s tovrstnimi vozili (razred B EV, Smart ForTwo EV). Tako naj bi pripravljali električno gnano limuzino višjega razreda, ki bo konkurirala Teslinemu modelu S, ter električno različico modela GLA. Električni agregati, ki jih pri Mercedesu razvijajo sami, pa naj bi pri najmočnejši verziji razvili kar 536 »konjev«.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Opomba: na sliki konceptni Mercedes-Benz GLC Coupe

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Družinsko uporaben Mercedes-Benzov karavan razreda E
Ford Ka+ bo zapeljal na evropske ceste