Novice

Pri Oplu zamenjujejo enoprostorske modele s križanci

Zdi se, da Renault ni edini množični avtomobilski proizvajalec, ki svoje tradicionalne enoprostorske modele, kot je novi Espace, usmerja bolj v vode križancev. V podobni smeri sedaj razmišljajo tudi pri Oplu.

Karl-Thomas Neumann, direktor družbe Opel, je potrdil, da so se pri nemškemu proizvajalcu odločili, da bosta novi generaciji enoprostorskih modelov Zafira in Meriva pridobili bolj crossoverski videz. Omenjena modela naj bi že razvijali skupaj s francoskim koncernom PSA, na trgu pa bi se lahko znašla že leta 2016. Kljub temu, da si bosta Oplova modela delila komponente podvozja s prihajajočimi Citroënovimi in Peugeotovimi modeli, pa naj bi se dovolj razlikovali med sabo.

Prvi mož Opla sicer pravi, da se oba njihova enoprostorska modela še vedno prodajata zelo dobro, a se hkrati zavedajo, da se segment enoprostorskih modelov v zadnjem času krči, pri čemer se povečuje prodaja v razredu SUV-ov in križancev – in ravno zaradi tega so se odločili za prehod. Hkrati zatrjuje, da je s klasičnim športno-uporabnim vozilom težko ustvariti varčno vozilo, ki bi se lahko pohvalilo z nizkimi emisijami CO2, zatorej je lažje kreirati enoprostorskega križanca, ki je videti SUV-jevsko ter ima nizko porabo.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com, whatcar.com. Foto: Chan, Gašper Pirman)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia Duster Pick-up le v proizvodnjo?
Kia do leta 2017 z novim hibridom