Novice

Prihaja Peugeot 208 kabriolet

Pri Peugeotu naj bi pripravljali nadaljevanje uspešne zgodbe, leta 2015 naj bi namreč predstavili Peugeot 208 kabriolet z mehko platneno streho.

Peugeot naj bi pripravljal novo karoserijsko različico uspešne družine. Po 208, 208 GTi in križancu 2008 je v letu 2015 na vrsti še 208 kabriolet. Oba predhodnika 206 CC in 207 CC sta imela trdo pomično streho, medtem ko naj bi imel Peugeot 208 kabriolet bolj tradicionalno mehko platneno streho. Za ta korak naj bi se odločili zaradi manjših stroškov izdelave, ohranili pa naj bi enako maso in izstopajoč dizajn dvestoosmice.

Današnje platnene strehe s tremi sloji tkanine nudijo enako mero zvočne izolacije kot trde strehe, hkrati pa zaradi novih načinov izdelave celotne strukture trdnost same strehe ni več tako pomembna. S tradicionalno platneno streho bi se pri Peugeotu oddaljili od Citroena DS3 Cabrio, ki ponuja klasično kombilimuzinsko obliko in zložljivo  streho le v sredinskem delu.

Platnena streha bi se upravljala s pritiskom na gumb, njen sistem pa bi, razumljivo, zmanjšal velikost prtljažnega prostora. Ponudba motorjev naj bi bila enaka tisti, ki jo ponujajo v kombilimuzinski različici, vključno z motorjem iz športnega GTi-ja. Svojo prvo predstavitev bo predvidoma doživel na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, na ceste pa bi zapeljal proti koncu leta 2015.

Avtomobilizem.com ( Vir: CarScoops. Foto: Gašper Pirman )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat bo začel izdelovati svoj prvi SUV
Dacia – primeren avto za britanske ministre