Novice

Prihaja prvi hibridni Volkswagen Passat GTE

Volkswagen Passat GTE sledi manjšemu bratu Golfu, ki se je nam je že predstavil v hibridni obliki. Hibridni Passat porabi manj kot 2 litra goriva na 100 km in proizvede le 45 g/km CO2, uradno pa bo predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu.

Novi Passat GTE bo na voljo v dveh karoserijskih različicah in bo lahko v programu E-Mode na električno energijo prevozil do 50 kilometrov. Poganja ga prisilno polnjeni bencinski agregat TSi, ki sodeluje z električnim motorjem, ta pa energijo črpa iz polnilne litij-ionske baterije.

Bencinski 1,4-litrski TSi motor proizvede 115 kilovatov, električni motor pa s 85 kilovati doprinese k skupni moči 160 kilovatov in 400 Nm navora. Hibridni Volkswagen Passat GTE se pohvali s povprečno porabo pod 2 litroma na 100 km in 13 kWh na 100 kilometrov, skupaj pa proizvede le 45 g/km CO2. Rezultat teh številk je skupen doseg preko 1.000 kilometrov s polnim 50-litrskim rezervoarjem bencina in polno napolnjeno baterijo. Kot pravijo Nemci, se lahko z novim hibridnim Passatom, brez ponovnega polnjenja, odpravimo iz Pariza v London in nazaj.

Oba motorja sodelujeta s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG, ki je bil razvit posebej za novi model. Passat GTE doseže končno hitrost 220 km/h, v električne načinu pa je le ta omejena na 130 km/h.

Za drugačen videz poskrbi specifična kromirana maska s posebno modro linijo in odprtino za polnjenje baterije, drugačen prednji odbijač in LED žarometa v obliki črke C. Novost so tudi posebej oblikovana 17-palčna platišča Astana in modro obarvane zavorne čeljusti. Sprememb je bila deležna še notranjost vozila, ki se sedaj ponaša s posebnim videzom multimedijske enote, modro osvetlitvijo notranjosti, usnjenim volanom z modrimi šivi, prestavno ročico GTE in sedeži z dodatki modre barve.

Volkswagen Passat GTE bo na ceste zapeljal v drugi polovici leta 2015.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda Type-R pripravljena za naskok na rekord
Žagar peti na VN Skandinavije v Stockholmu