Novice

Prihaja prvi Renaultov križanec segmenta C

Francoski proizvajalec vozil Renault bo 2. februarja predstavil nov model, ki bo s terenskimi koreninami kupce iskal predvsem v segmentu C.

Renault Kadjar, kot so ga poimenovali Francozi, bo postopoma razkrit preko socialnih omrežij. Konec virtualnega razkritja bo 2. februarja, ko bodo javnosti, prvič v celoti, pokazali najnovejši model, ki se bo zasidral v segmentu C. Križanec bo povzemal tradicionalne Renaultove smernice oblikovanja, ki jih lahko vidimo tudi na ostalih modelih.

Kadjar je svoje moško ime pridobil iz dveh besed – kad in jar. Prva izhaja iz besede ”quad”, predstavlja pa svet terenskih štirikolesno gnanih vozil oziroma kvadriciklov.

Drugi del besede izhaja francoskih besed ”agile” in ”jaillir” ter spominja na agilnost in nenadno pojavnost. Ime je precej podobno uveljavljenemu Nissan Qashqaiju, zato se poraja vprašanje ali si bo z njim Kadjar delil tudi osnovo?

Z imenom želijo pri Renaultu poudariti športen in pustolovski značaj vozila, začetna črka K pa nakazuje čvrstost modela. Novinec se bo v ponudbi postavil ob bok Capturju in Koleosu. Njegovo počasno razkritje si lahko ogledate preko različnih Renaultovih kanalov na socialnih omrežjih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kovina, ki odbija vodne delce
Nov Fordov raziskovalni center